Especially made for my husband, who loves coconut!
This recipe makes quite a lot (more than 30 large balls), so you could start with a half for a smaller batch if you wish. But I must say that these were eaten fast....by a coconut addict.
They do taste like "Bounty", but I used dessicated coconut, which made them smoother, without small pieces of coconut inside and I covered them in dark chocolate.
It's very easy, but a bit messy.
2 egg whites
600g vanilla powdered sugar
app.340g dessicated coconut
1 small t.s. salt
vanilla
app.150g butter
240g dark chocolate
2,5 tb.s. vegetable oil
Place egg whites, salt, powdered sugar and butter into non sticking pan and heat on low, stirring from time to time until the mixture becomes runny.
Take away from fire, add coconut and vanilla, stir to combine and refrigerate for an hour or so.
Scoop balls of mixture and pressing with your fingers shape into a ball or a disc...
Melt dark chocolate, adding 2,5 tb.s. oil and cover all candies, one by one, using a spoon. Decorate, if desired, with candies orange peel, lemon zest ...
Place covered candies onto baking paper and put them into the fridge until chocolate hardens. Done!
Они специально для моего мужа, который любит кокос!
По этому рецепту получается довольно много конфет (больше 30 крупных), поэтому для пробы можете начать с половины рецепта. Но должна сказать, что эти очень быстро были сьедены...любителем кокоса.
Они похожи на "Баунти", только покрыты темным шоколадом и стружка у меня довольно мелкая, поэтому текстура конфет глаже, что-ли.
Очень легко, но немного испачкаться придется:)
2 белка
600г ванильной сахарной пудры
ок.340г кокосовой стружки
1 небольшая чайная ложка соли
ваниль
ок.150г слив. масла
240г темного шоколада
2,5 ст.л. растительного масла
Поместить белки, пудру и масло в кастрюльку с антипригарным покрытием (или на водяную баню) и нагревать до тех пор, пока смесь не станет очень жидкой. Снять с огня, добавить ванилин, соль, кокос, тщательно вымесить и охладить часок.
Растопить шоколад, добавив в него растительное масло. Скатать небольшие шарики (или диски) из кокосовой массы и окунуть их по одному в шоколад. Можно посыпать цедрой для украшения, например. Выложите их на бумагу для выпечки и поместите в холодильник, пока шоколад не станет твердым. Наслаждайтесь!
Они будут хранится в холодильнике несколько дней.
This recipe makes quite a lot (more than 30 large balls), so you could start with a half for a smaller batch if you wish. But I must say that these were eaten fast....by a coconut addict.
They do taste like "Bounty", but I used dessicated coconut, which made them smoother, without small pieces of coconut inside and I covered them in dark chocolate.
It's very easy, but a bit messy.
2 egg whites
600g vanilla powdered sugar
app.340g dessicated coconut
1 small t.s. salt
vanilla
app.150g butter
240g dark chocolate
2,5 tb.s. vegetable oil
Place egg whites, salt, powdered sugar and butter into non sticking pan and heat on low, stirring from time to time until the mixture becomes runny.
Take away from fire, add coconut and vanilla, stir to combine and refrigerate for an hour or so.
Scoop balls of mixture and pressing with your fingers shape into a ball or a disc...
Melt dark chocolate, adding 2,5 tb.s. oil and cover all candies, one by one, using a spoon. Decorate, if desired, with candies orange peel, lemon zest ...
Place covered candies onto baking paper and put them into the fridge until chocolate hardens. Done!
Они специально для моего мужа, который любит кокос!
По этому рецепту получается довольно много конфет (больше 30 крупных), поэтому для пробы можете начать с половины рецепта. Но должна сказать, что эти очень быстро были сьедены...любителем кокоса.
Они похожи на "Баунти", только покрыты темным шоколадом и стружка у меня довольно мелкая, поэтому текстура конфет глаже, что-ли.
Очень легко, но немного испачкаться придется:)
2 белка
600г ванильной сахарной пудры
ок.340г кокосовой стружки
1 небольшая чайная ложка соли
ваниль
ок.150г слив. масла
240г темного шоколада
2,5 ст.л. растительного масла
Поместить белки, пудру и масло в кастрюльку с антипригарным покрытием (или на водяную баню) и нагревать до тех пор, пока смесь не станет очень жидкой. Снять с огня, добавить ванилин, соль, кокос, тщательно вымесить и охладить часок.
Растопить шоколад, добавив в него растительное масло. Скатать небольшие шарики (или диски) из кокосовой массы и окунуть их по одному в шоколад. Можно посыпать цедрой для украшения, например. Выложите их на бумагу для выпечки и поместите в холодильник, пока шоколад не станет твердым. Наслаждайтесь!
Они будут хранится в холодильнике несколько дней.
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!