Such an easy to make (only main 4 ingredients) treat but it's so tasty, luscious and rich. What is important- they can be ready just within an hour before your guests arrive! I like the truffles to be really small, it makes them even tastier!:)
100ml heavy cream
100g dark chocolate (70% here)
10g bourbon vanilla
1 tb.s. crunchy chocolate flakes cereal for kids
1 tb.s. crushed hazelnuts
cocoa powder and espresso powder for coating
Heat cream during 1 minute in a non sticking pan. Chop the chocolate bar into chunks and place into heat proof bowl. Pour cream over chocolate and stir until melted. When mixture is not too hot any more mix in cereal flakes, nuts and vanilla.
Refrigerate until firm. Scoop small balls with a teaspoon and roll them in cocoa and espresso. You could also add crushed cereal flakes into coating for extra crunch. Eat now or refrigerate for later. Makes around 18.
Here is another idea for chocolate truffle - Chocolate Tahini Truffles
Так просто и так вкусно, ароматно и шоколадно! А главное, их можно сделать буквально за час до прихода гостей! Мне нравятся совсем маленькие трюфели, кажется, они так даже вкуснее:)
100мл жирных сливок
100г черного шоколада (70%)
10г ванилина бурбон
1 ст.л. поломаных шоколадных хлопьев (те, что для детского завтрака)
1 ст.л. измельченных лесных орехов
какао порошок и эспрессо для посыпки
Нагреть в течении минуты сливки, поломать шоколад и положить его в удобную миску, что не боится горячего. Влить сливки в шоколад и размешать, пока не растает. Добавить ванилин и поломаные хлопья и орехи, когда шоколад немного остынет. Отправить в холодильник до загустения. При помощи чайной ложки сделать шарики из шоколада и обвалять в какао и кофе. Можно еще добавить мелко поломанные хлопья в посыпку, для екстра хруста:)
Можно есть сразу или хранить в холодильнике. Получается примерно 18 штук
Вот еще вариант шоколадных трюфелей с пастой из кунжута
100ml heavy cream
100g dark chocolate (70% here)
10g bourbon vanilla
1 tb.s. crunchy chocolate flakes cereal for kids
1 tb.s. crushed hazelnuts
cocoa powder and espresso powder for coating
Heat cream during 1 minute in a non sticking pan. Chop the chocolate bar into chunks and place into heat proof bowl. Pour cream over chocolate and stir until melted. When mixture is not too hot any more mix in cereal flakes, nuts and vanilla.
Refrigerate until firm. Scoop small balls with a teaspoon and roll them in cocoa and espresso. You could also add crushed cereal flakes into coating for extra crunch. Eat now or refrigerate for later. Makes around 18.
Here is another idea for chocolate truffle - Chocolate Tahini Truffles
Так просто и так вкусно, ароматно и шоколадно! А главное, их можно сделать буквально за час до прихода гостей! Мне нравятся совсем маленькие трюфели, кажется, они так даже вкуснее:)
100мл жирных сливок
100г черного шоколада (70%)
10г ванилина бурбон
1 ст.л. поломаных шоколадных хлопьев (те, что для детского завтрака)
1 ст.л. измельченных лесных орехов
какао порошок и эспрессо для посыпки
Нагреть в течении минуты сливки, поломать шоколад и положить его в удобную миску, что не боится горячего. Влить сливки в шоколад и размешать, пока не растает. Добавить ванилин и поломаные хлопья и орехи, когда шоколад немного остынет. Отправить в холодильник до загустения. При помощи чайной ложки сделать шарики из шоколада и обвалять в какао и кофе. Можно еще добавить мелко поломанные хлопья в посыпку, для екстра хруста:)
Можно есть сразу или хранить в холодильнике. Получается примерно 18 штук
Вот еще вариант шоколадных трюфелей с пастой из кунжута
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!