Days are finally getting longer, there is more sun and to me it all means- more happiness:) The dessert that I want to share depicts my good mood and bright light outside.
I won't start with all the epithets to describe this dessert. It's just so delicious and airy... Quite easy to prepare also, which I would never think before. This dessert is quite sweet and reminds of an ice cream. If you're like me and don't like too sweet, I would recommend not to put too much cream on top and opt for sour-sweet fruit. But all in all I would recommend it for any occasion.
I made a long research before making it about how long should it be baked, at which temperature, what's the best proportion of ingredients...well, I found this recipe and it is precise, correct and beautiful. I made minor changes to it.
4 egg whites
pinch of salt
10g bourbon vanilla sugar
200g sugar
a couple of drops of lemon juice
1 tb.s. corn starch
Preheat oven to 125C.
Line baking tray with baking paper and draw a 18-19cm round on it.
Beat the egg whites with some salt until foamy, start adding mixture of sugar, vanilla and starch slowly, scoop by scoop while beating. Continue for around 7-8 minutes, until firm picks, which do not fall easily.
Transfer the egg whites onto baking tray, making kind of a nest with walls slightly higher than the centre part.
Bake for 1 hour 10 minutes in my case; better check it once or twice, outer part should be crispy and the inner part soft.
Switch off the oven and open the door a little. Let the meringue cool off inside of the oven.
Whip 150-200ml heavy cream with some vanilla powdered sugar. Pipe it onto meringue and decorate with fruit of choice. Strawberries, that I kept for the cake were eaten very quickly, so kiwis had to go alone. Keep it in the fridge before serving. But remember, that it won't keep long with the cream on top, as it will start getting soggy.
Дни, наконец, становятся длиннее и на улице намного больше света. Это очень влияет на мое ощущение счастья:) Десерт, которым я сегодня делюсь, отображает мое хорошее настроение и солнечные дни.
Я не буду начинать подбирать все подходящие эпитеты к этому вкусному и воздушному торту... Его довольно просто приготовить, хотя раньше я так не думала. Этот десерт довольно сладкий, напоминает мороженное. Если Вы, как и я, не любите очень сладко, я бы рекомендовала не класть слишком много крема и выбрать кисло-сладкие фрукты. Но вообщем, рекомендую!
Я долго изучала все детали до того, как сделала его - какая температура лучше, сколько времени его держать в духовке, какая пропорция ингредиентов должна быть...в конце концов остановилась вот на этом рецепте и должна сказать, что в нем все очень точно указано. Я внесла незначительные изменения.
4 белка
щепотка соли
10г ванилина бурбон
200г сахара
пару капель лимонного сока
1 ст.л. кукурузного крахмала
Разогрейте духовку до 125С.
Проложите деко бумагой для выпечки, на которой аккуратно карандашиком нарисуйте круг 18-19см диаметром.
Начинайте взбивать белки с солью до образования пены, затем понемногу всыпайте смесь ис сахара, ванили и крахмала, капните лимонный сок. Взбивайте 7-8 минут, до форирования крепких пиков, которые не будут сразу падать.
Перенесите меренгу на бумагу и сформируйте своего рода гнездо, со стенами, что немного выше середины. Выпекайте 1 час 1 минут. Все-же проверьте раз или два, не пригорает ли ничего. Снаружи она должна быть хрустящей, немного пожелтевшей, а внутри мягкой.
Выключьте духовку и приоткройте дверцу, дайте меренге полностью остынуть в духовке.
Взбейте 150-200мл густых сливок с небольшим кол-вом ванильного сахара. Нанесите крем из шприца на торт и украсьте любыми фруктами. Клубника, которую я приготовила для торта, сьелась просто мгновенно, поэтому остались только киви:) Храните торт в холодильнике, но помните, что с кремом он стоять долго не может, начнет намокать
I won't start with all the epithets to describe this dessert. It's just so delicious and airy... Quite easy to prepare also, which I would never think before. This dessert is quite sweet and reminds of an ice cream. If you're like me and don't like too sweet, I would recommend not to put too much cream on top and opt for sour-sweet fruit. But all in all I would recommend it for any occasion.
I made a long research before making it about how long should it be baked, at which temperature, what's the best proportion of ingredients...well, I found this recipe and it is precise, correct and beautiful. I made minor changes to it.
4 egg whites
pinch of salt
10g bourbon vanilla sugar
200g sugar
a couple of drops of lemon juice
1 tb.s. corn starch
Preheat oven to 125C.
Line baking tray with baking paper and draw a 18-19cm round on it.
Beat the egg whites with some salt until foamy, start adding mixture of sugar, vanilla and starch slowly, scoop by scoop while beating. Continue for around 7-8 minutes, until firm picks, which do not fall easily.
Transfer the egg whites onto baking tray, making kind of a nest with walls slightly higher than the centre part.
Bake for 1 hour 10 minutes in my case; better check it once or twice, outer part should be crispy and the inner part soft.
Switch off the oven and open the door a little. Let the meringue cool off inside of the oven.
Whip 150-200ml heavy cream with some vanilla powdered sugar. Pipe it onto meringue and decorate with fruit of choice. Strawberries, that I kept for the cake were eaten very quickly, so kiwis had to go alone. Keep it in the fridge before serving. But remember, that it won't keep long with the cream on top, as it will start getting soggy.
Дни, наконец, становятся длиннее и на улице намного больше света. Это очень влияет на мое ощущение счастья:) Десерт, которым я сегодня делюсь, отображает мое хорошее настроение и солнечные дни.
Я не буду начинать подбирать все подходящие эпитеты к этому вкусному и воздушному торту... Его довольно просто приготовить, хотя раньше я так не думала. Этот десерт довольно сладкий, напоминает мороженное. Если Вы, как и я, не любите очень сладко, я бы рекомендовала не класть слишком много крема и выбрать кисло-сладкие фрукты. Но вообщем, рекомендую!
Я долго изучала все детали до того, как сделала его - какая температура лучше, сколько времени его держать в духовке, какая пропорция ингредиентов должна быть...в конце концов остановилась вот на этом рецепте и должна сказать, что в нем все очень точно указано. Я внесла незначительные изменения.
4 белка
щепотка соли
10г ванилина бурбон
200г сахара
пару капель лимонного сока
1 ст.л. кукурузного крахмала
Разогрейте духовку до 125С.
Проложите деко бумагой для выпечки, на которой аккуратно карандашиком нарисуйте круг 18-19см диаметром.
Начинайте взбивать белки с солью до образования пены, затем понемногу всыпайте смесь ис сахара, ванили и крахмала, капните лимонный сок. Взбивайте 7-8 минут, до форирования крепких пиков, которые не будут сразу падать.
Перенесите меренгу на бумагу и сформируйте своего рода гнездо, со стенами, что немного выше середины. Выпекайте 1 час 1 минут. Все-же проверьте раз или два, не пригорает ли ничего. Снаружи она должна быть хрустящей, немного пожелтевшей, а внутри мягкой.
Выключьте духовку и приоткройте дверцу, дайте меренге полностью остынуть в духовке.
Взбейте 150-200мл густых сливок с небольшим кол-вом ванильного сахара. Нанесите крем из шприца на торт и украсьте любыми фруктами. Клубника, которую я приготовила для торта, сьелась просто мгновенно, поэтому остались только киви:) Храните торт в холодильнике, но помните, что с кремом он стоять долго не может, начнет намокать
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!