ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Sunday, January 6, 2013

Chocolate Marshmallow Cookie / Печенье Маршмеллоу в Шоколаде

Cracking milk chocolate over tender marshmallow and soft cookie.



Graham Cracker Base (adapted from here):

0,5 cup whole wheat flour
1,5-2 cups AP flour
170g sugar
10g baking powder
pinch of coarse salt
100g butter
1/3 cup honey
5tb.s. milk
10g vanilla sugar

Mix all dry ingredients in food processor and add to them cubed butter, pulse and add the rest of liquid ingredients.
Divide the dough into 2 equal parts. We will use here only one half.
Roll out the dough, sprinkled with some flour into a square (the same size as your baking form - 20x20cm). Make some wholes with a fork and chill in the freezer for 10-15 minutes.
Preheat oven to 175C. Bake cookie base in the middle rack during 18-20 minutes. Cool completely.

Marshmallow Layer (adapted from here):

2,5tb.s. powdered gelatine
1 cup cold water
1 cup sugar
1 cup vanilla powdered sugar
1/4 cup runny honey
2 egg whites
pinch of salt
10g bourbon vanilla

Soak gelatine in 0,5 cup cold water.

Place honey, sugars and another 0,5 cup water into a non sticking pan and heat, stirring until sugar is melted, boil for 6-7 minutes.

Start whisking egg whites and salt until soft picks. While mixer is running add little by little prepared syrup. Add bourbon vanilla and gelatine. Whisk during 8-9 minutes until the mixture gets thicker and gets larger in volume.

Place already cooled graham cracker base onto lined with cling film 20x20cm form/dish. Transfer the marshmallow mixture onto cookie base. Refrigerate overnight (several hours).

Take the dessert out of the form and release from cling film. Cut it into portions (I made 25) using buttered knife. Place them into freezer before the chocolate is ready to use.

Melt 200-250g milk chocolate with 1 tb.s. vegetable oil. Take each cookie and with the help of a spoon cover all sides with a chocolate. Let all of them dry up.

Will keep in an airtight container in the fridge for a week.






Нежная ванильная начинка на мягком печенье и все это покрыто хрустящим молочным шоколадом.

Печенье:

0,5 ст. цельнозерновой муки
1,5-2 ст. обычной муки
170г сахара
10г разрыхлителя
щепотка соли
100г слив. масла
1/3 ст. жидкого меда
5ст.л. молока
10г ванильного сахара

Смешать в комбаине все сухие ингредиенты, положить к ним масло, перемешать и добавить все остальные ингредиенты. Разделить тесто на 2 части, мы используем только одну.
Раскатать тесто, притрусив его мукой до размера Вашей формы для выпечки (рекомендую 20х20см).Вилкой сделать несколько дырочек. Положить тесто в форме в морозилку на минут 10-15.
Духовка 175С, выпекать на средней полке 18-20 минут и полностью остудить.


Слой Маршмеллоу:

2,5ст.л. сухого желатина
1ст. холодной воды
1 ст. сахара
1ст. ванильной сахарной пудры
1/4ст. жидкого меда
10г ванилина бурбон
2 белка
щепотка соли

Размочить желатин в 0,5 стакана воды.
Высыпать оба сахара и мед с 0,5 ст. воды в кастрюльку с антипригарным покрытием, растопить на огне сахар и варить 6-7 минут.
Начинайте взбивать белки с солью до мягких пиков. Постепенно вливайте сироп и взбивайте. Добавте желатин и ванилин и взбивайте ок.8-9 минут, пока масса не станет более густой и не увеличится в обьеме. Вылить эту массу на уже остывший слой печенья (проложите форму пищевой пленкой, затем печенье, а затем маршмеллоу).  Охладите несколько часов в холодильнике.
Достаньте десерт из холодильникa, освободите от пленки, нарежьте смазанным маслом ножом на (25) квадраты. Поставьте их в морозилку, пока растопите шоколад.
Растопите 200-250г молочного шоколада с 1 ст.л. растительного масла. Обмокните каждый квадрат, используя столовую ложку, чтобы поливать по бокам. Сложите их на решетку и затем в холод, пока не застынет шоколад.

Храните в плотном контейнере в холодильнике около недели.



4 comments:

  1. They look very delicious! Chocolate and marshmallow..irresistible!

    ReplyDelete
  2. Какой рецепт! Забрала к себе в закладки))) Хочу повторить) Спасибо!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spasibo, obyazatel'no podelites' vpechatleniyami!:)

      Delete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...