ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Wednesday, January 9, 2013

PB Nougat Cookie Bars / Мягкое Арахисовое Печенье с Нугой

Rich and delicious!

My husband likes Snikers bar a lot, but he is actually not a big fan of caramel layer. So I decided to combine recipes in this one here: pb oatmeal cookies (whole wheat!) are paired with the nougat layer from snickers fudge bars. And covered with chocolate.

Although it might seem like a lot of work, all the steps/layers are easy to prepare and if you do like I did- spread the process over two days, then it won't wear you out. Also, if you have Marshmallow cream* and evaporated milk* ready at hand it definitely saves you some time too.



Whole Wheat Peanut Butter Oatmeal Cookies:
(you'll use only half of the dough, store another half in the fridge in a plastic bag before making cookies later)

2 cups (x200ml) rolled oats
1.5 cups WW flour
10g baking powder
pinch of salt
200g butter
vanilla
75ml peanut butter
1,5 cups sugar
2 eggs

Blend dry ingredients in processor (but not too much, you still want to have small pieces of oats there).
Add butter and blend again, then add the rest of ingredients. Take the dough out of blender and form into a log, cut into two halves. We will use only one of them.
Take 20x20cm baking dish. Roll the dough on baking paper into the size of your baking form. Transfer the dough into the form and trim the edges if they are not straight. Poke the dough with a fork.

Preheat oven to 190C. Bake cookie base app.15 minutes. Let it cool down. Remove baking paper and layer this same baking form with cling film. Place cookie base back into the form.

Nougat Layer:
adapted from here

4tb.s. butter
1 cup (200ml) sugar
50ml evaporated milk*( scroll for the recipe)
1,5 cups marshmallow cream* ( scroll for the recipe)
50ml peanut butter
vanilla
200ml cup salted peanuts

Melt butter in a pan and add evaporated milk (or other way around) into butter. Add 1 cup sugar. Heat this mixture on medium heat and stir all the time. After it began to boil cook for 3 minutes. Now add peanut butter, marshmallow cream and vanilla. Stir thoroughly and add peanuts. Pour this mixture onto cookie base. Set it into freezer for 15 minutes.

Melt 160g (dark) chocolate with 1 tb.s. vegetable oil and spread over nougat. Set into freezer one more time until chocolate is set.

Carefully cut into bars and store in an airtight container in the fridge.



* Evaporated Milk:

If you can not find it in the store...like me... just boil 250ml of whole milk down to have only 50ml left.

* Marshmallow Cream:

150ml sugar
100ml light corn syrup (or runny honey without strong flavour)
50ml water
0,5 t.s. salt
1-2 drops lemon juice
2 egg whites
vanilla

Boil water, sugar, salt and honey during 10 minutes on medium-low heat.
Start beating egg whites with lemon juice until soft peaks. When syrup is ready add litle by little into egg whites and beat during 8 minutes until very stiff and fluffy. It is ready to be used. This recipe makes about 450-500ml. You could use remaining cream together with the remaining dough to create sandwiched pb cookies:)





Те, кто любят Сникерс (но не любят карамель...есть и такие...мой муж) обязательно полюбят и это печенье!

Я решила объединить рецепты: арахисово- овсяное печенье (цельнозерновая мука) в паре с нугой из Snickers-а. И покрыла все это шоколадом.

Хотя может показаться, что рецепт сложный, но все шаги / слои легко приготовить, и если вы, как и я ,разделите процесс на два дня, то он не утомит вас. Кроме того, если у вас есть * маршмеллоу крем и уваренное молоко (без сахара) * под рукой то, безусловно, это сэкономит ваше время.




Овсяно-арахисовое печенье:
(Вы будете использовать только половину теста, храните другую половину в холодильнике в полиэтиленовом пакете несколько дней)

2 чашки (x200ml) геркулеса
1,5 стакана цельнозерновой муки
10 г разрыхлителя
щепотка соли
200 г сливочного масла
ваниль
75 мл арахисового масла
1,5 стакана сахара
2 яйца

Смешайте сухие ингредиенты в процессоре (но не слишком долго, вам нужно сохранить текстуру).
Добавить сливочное масло и смешать еще раз, затем добавить остальные ингредиенты. Возьмите тесто из блендера и сформируйте в полено, разрежьте на две половинки. Мы будем использовать только одну из них.
Возьмите 20x20cm форму для выпечки. Раскатайте тесто на бумаге для выпечки по размеру вашей формы. Перенесите тесто в форму и обрежьте неровности. Поколите тесто вилкой.

Разогреть духовку до 190C. Выпекать печенье ок.15 минут. Дайте ему остыть. Удалите бумагу для выпечки и проложите этоту же форму пленкой. Верните печенье обратно в форму.




Нуга:

4ст.л. слив. масла
1 чашка (200 мл) сахара
50 мл уваренногомолока * (рецепт внизу)
1,5 стакана маршмеллоу крема * (рецепт внизу)
50 мл арахисового масла
ваниль
200 мл чашка соленого арахиса

Растопите сливочное масло в кастрюле и добавте молоко (или наоборот) в масло. Добавить 1 стакан сахара. Нагрейте эту смесь на среднем огне и помешивайте все время. После того, как закипело варить 3 минуты. Теперь добавьте арахисовое масло, крем и ваниль. Тщательно перемешйте и добавте орехи. Вылейте эту смесь на печенье. Установите его в морозилку на 15 минут.

Растопите 160 г (темный) шоколада с 1 ст.л. растительного масла и равномерно размажьте по нуге. Поставьте в морозилку еще ​​раз, пока шоколад не станет твердым.

Аккуратно разрежьте на порции и храните в герметичном контейнере в холодильнике.



* Уваренное молоко:

Если вы не можете найти его в магазине ... как и я ... просто уварите на малом огне 250 мл цельного молока до 50 мл.

* Маршмеллоу крем:

150 мл сахара
100 мл светлого кукурузного сиропа (или жидкий мед без сильного аромата)
50 мл воды
0,5 ч.л. соли
1-2 капли лимонного сока
2 яичных белка
ваниль

Вскипятить воду, сахар, соль и мед в течение 10 минут на среднем огне.
Начинайте взбивать яичные белки с лимонным соком, покане станут пениться. Когда сироп готов, добавляйте его понемногу в белки и взбивайте в течении 8 минут, пока масса не станет густой и упругой. Крем готов к использованию. По этому рецепту выходит около 450-500мл. Вы можете использовать оставшийся крем вместе с оставшимся тестом и сделать печенье-сэндвичи :)


2 comments:

  1. Извините, Ольга, но очередная награда здесь: http://veniamindr.blogspot.ca/2013/01/blog-post_11.html
    :))

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...