ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Sunday, February 10, 2013

Chocolates for Valentine's Day / Шоколадные Конфеты На День Св. Валентина

This is, I think, a lovely small present for Valentine's Day, which is also so very easy to make!
Dark chocolate bonbons with strawberry and cream filling.



120g dark chocolate
80g white chocolate
1tb.s. cream cheese
1,5 tb.s. pink strawberry Nesquik powder
red food colouring

That's all ingredients. Melt dark chocolate with 1 tb.s. olive oil. Using a teaspoon pour chocolate into each (of 15) silicone candy mold. Using a small brush or just a small wooden stick (like thin pencil) cover the walls of each candy form. Place into freezer for 5 minutes. You may repeat this if you notice any uncovered places (example of not very careful checking can be seen on picture).

In a microwave melt white chocolate (stirring every several seconds), add strawberry powder to cream cheese and food colouring and then mix with white chocolate.



Now add strawberry mixture into each mold, but don't fill them all until the top, leave some space for dark chocolate. Return into freezer for 5-10 minutes.
Now using a teaspoon again pour dark chocolate over each one and make sure each candy is covered completely. Freeze for 10 minutes. They are ready to be taken out and eaten:)





На мой взгляд, замечательный подарок на День Св. Валентина. Очень и очень легко приготовить!
Конфеты из темного шоколада с клубнично-сливочным наполнителем.


120г темного шоколада (70%)
80г белого шоколада
1,5ст.л. клубничного порошка несквик
красный краситель
1ст.л. крем сыра



Это все ингредиенты!

Растопить темный шоколад с 1 ст.л. оливкового масла.
Чайной ложкой наливайте немного (до 1/4) темного шоколада в каждую из 15 формочек (силиконовые). Возьмите небольшую кисточку или тонкую палочку, как тонкий карандаш и покройте все стенки тем шоколадом, который уже в форме. Покройте равномерно (возможно, нужно будет сделать это пару раз, проверяя на свет...иначе тонкие стенки не будут выглядет; очень красиво...видно на фото) и поставьте в морозилку на 5 минут.



Теперь растопите белый шоколад в микроволновке, помешивая каждые несколько секунд. Добавьте в крем сыр красителиь и клубничный порошок, размешайте и вмешайте в белый шоколад. Наполните каждую формочку белым шоколадом, но не до верха и опять заморозьте 5-10 минут.
Теперь оставшимся черным шоколадом залейте верх каждой конфеты, следите, чтобы небыло пузырьков воздуха, постучите немного формой по столу. Можно замораживать опять...10 минут достаточно. Достаньте конфеты из форм и их уже можно есть:)




7 comments:

  1. Отличные конфеты, Ольга. Только мне кажется шоколад можно просто охлаждать в холодильнике, ибо в морозильной камере, конечно, быстрее, но не есть хорошо для самого шоколада:)
    А так Вы молодец, что-то тематическое разместили, да еще и заранее. Я в этом году в блоге тему пропущу, ну или с большим опозданием опубликую:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dumayu, hranit' shokolad v morozilke ne nuzhno...no ostudit' v techenii 10 minut sovershenno ne povredit...delayu tak vse vremya, kstati:) Da i ne tol'ko ya..
      Razmeshajte, budem chitat'!:)

      Delete
    2. Я тоже делал, потом где-то прочитал, что быстрая заморозка может сказаться:) На вкусе, внешнем виде или качестве хранения - вот точно не помню. Надо будет устроить эксперемент, приготовив один вид конфет двумя способами:)

      Delete
  2. COOLING CHOCOLATE
    Put the filled mold into the freezer (on a flat surface). Small candies or bite size items will be ready to remove in about 5 minutes; standard larger pieces in about 10. Leaving it in the freezer longer than necessary is no problem at all (better too long than not enough!). If you must, you can use the refrigerator instead of the freezer. However, using a freezer "quick cools" the chocolate and has the advantages of making it easier to remove the chocolate from the mold (see step 5 below) and gives a better, shiny surface finish. Also, if you cool in a refrigerator it will take about 3 times longer to cool sufficiently.

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.candylandcrafts.com/chocolatecandymolding.htm

      eto sovet otsyuda

      Delete
  3. These are so pretty! I love the color of the strawberry filling.

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...