ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Saturday, March 16, 2013

Coconut Grapefruit Cookie Dough Bars/ Кокосово Грейпфрутовое Печенье с Кремом

Though my kids did not really like them a lot, I guess it's grapefruit content, grown ups found them lovely:) These frosted cookies are rich, with thick layer of cream on top, but that is why they are cut into small wedges. I think that combination of coconut cookie and slightly tart and very fragrant grapefruit icing makes them really interesting and tasty.

Those, who don't appreciate a lot of cream could use slightly larger baking dish, so that the cream layer would be thinner. In such case, baking time would be shorter.



Coconut shortbread:

1,5 cup AP flour
10g baking powder
0,5 cup shredded coconut
100g sugar
150g melted butter
pinch of salt

Preheat oven to 160C (fan). Blend all ingredients together. Line 20cm round cake form with baking paper and transfer the dough into it, poke it with a fork here and there. Bake until golden, around 25 minutes. Cool completely.



Grapefruit Cookie Dough Frosting:

zest of 1 grapefruit
120g butter, softened
pinch of salt
1tb.s. milk
1,5 cups vanilla powdered sugar
3 tb.s. grapefruit juice
1/4 cup flour + 2 tb.s.
some melted dark chocolate

Whip all ingredients together until pale and airy. Chill a little in the fridge.
Frost entire cookie dough and drizzle with dark chocolate over frosting. refrigerate. Cut into wedges before serving.




Хотя мои дети не с большим удовольствием съели свою порцию, наверное из-за грейпфрута, взрослым это пирожное понравилось:) Это пeченье насыщенное, с толстым слоем крема сверху, но как раз поэтому его нужно нарезать на небольшие порции. На мой взгляд/вкус сочетание кокосового печенья и грейпфрутового цитрусового, слегка хвойного, что-ли, привкуса делает это пирожное очень интересным и вкусным.

Те, кто не любит много крема, могут испечь печенье в большей по размеру форме. Таким образом слой крема будет тоньше. Не забудьте, что пропечется корж тоже быстрее.



Кокосовое Печенье:

1,5 ст. обычной муки
10г разрыхлителя
0,5 ст. кокосовой стружки
100г сахара
150г топленого сливочного масла
щепотка соли

Духовка 160С (с обдувом).Смешайте в блендере все ингредиенты. простелите бумагой 20см формуи переложите туда тесто, немного потыкав вилкой его. Выпекать до золотистого цвета, ок. 25 минут. Остудить.


Грейпфрутовый Крем:


цедра 1 грейпфрута
3ст.л. грейпфрутового сока
120г мягкого масла
щепотка соли
1 ст.л. молока
1,5 ст. ванильной сахарной пудры
1/4 ст. муки + 2 ст.л.
немного растопленого черного шоколада

Взбейте все ингредиенты до легкого и воздушного состояния. Немного остудить. Нанести на все тесто и побрызгать топленым шоколадом. Остудить. Перед подачей нарезать.




No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...