ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Thursday, March 14, 2013

Mafaldine with Mushrooms and Aubergine/ Паста с Грибами и Баклажаном

It was quite a while ago that I tried new pasta recipe at home. But this one touched my soul so much!:) All those flavours are just exactly what I like. So I have to share the recipe here!

Earthy flavours of mushrooms, aubergine and walnuts combine so well in this easy to prepare pasta. Recipe is adapted from Dutch cooking magazine.



app.250g mafaldine or other type of pasta
app.200g mixed mushrooms
1 aubergine
1 clove garlic
salt, black pepper
t/s/ balsamic vinegar
dried oregano, 1t.s.
handful chopped walnuts
olive oil
Pecorino or other sharp cheep cheese

Heat water to cook pasta.
Thinly slice aubergine and sprinkle with salt. Set aside.
Coarsely chop mushrooms.
Pour olive oil into frying pan and add aubergine stripes. Cook for 2-3 minutes and add mushrooms and garlic.
Add pasta into boiling water and cook for about 9 minutes, until al dente.
Sprinkle mushrooms and aubergine with oregano and season to taste. Add balsamico.
Divide pasta between plates and add hot mushrooms. Sprinkle with cheese and walnuts.





Уже давненько не пробовала новые рецепты пасты. Но вот этот рецепт затронул мою душу:)! Очень вкусные и мои любимые ароматы...я должна была поделиться рецептом!

Грибы, баклажан и грецкие орехи замечательно сочетаются в этой пасте. Рецепт адаптирован из голландского кулинарного журнала.



ок.250г мафальдине или другой пасты
ок.200г разных грибов
1 баклажан
соль, черный перец
1 зубчик чеснока
оливковое масло
1 ч.л. бальзамико
пекорино или другой острый овечий сыр
пригоршня порезаных грецких орехов
сухой орегано, 1ч.л.

Поставить воду для пасты.
Нарезать баклажан на тонкие полоски, посыпать солью.
Грубо нарезать грибы.
На оливковом масле протушить полоски баклажана 2-3 минуты и добавить к ним грибы и чеснок. Приправить и посыпать орегано. Добавить бальзамический уксус.
Забросить пасту в воду и варить ок. 9 минут.
Разложить пасту по тарелкам, сверху выложить грибы с баклажаном, посыпать нарезанными орехами и сыром. Подавать.

2 comments:

  1. Вот это да: баклажаны и грибы еще не скрещивал в пасте:) Отличное сочетание и - спасибо за открытие!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mne ochen ponravilos eto sochetanie!

      Delete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...