I need quick and simple, yet tasty and interesting recipes so often! Kids are just used to something new and tasty waiting for them after school. Usually, the first thing they would say after I meet them from school- is thee anything today? Their daddy also likes "fuel for the brain"- meaning sweet stuff quite often, but then he would say- take it away from me...or give me only one:)
These bars are so rich and creamy, and chocolatey, and oaty.... I suggest to cut them into small squares:) But my kids absolutely love them! The bars look like nanaimo bars, but you will need less ingredients for these. Very easy, no bake!
For the oat crust:
3 cups fast cooking oats
120-130g butter
80g dark chocolate
vanilla
Heat butter and chocolate until melted, add oats and vanilla and stir well, take aside.
Line 20x20cm dish with baking paper. Press oaty mass into it and refrigerate.
For the cream layer:
120g butter, softened
2 cups vanilla powdered sugar
2 tb.s. chilled coconut milk (the thick part)
0,5 t.s. salt
5 tb.s. AP flour
Simply beat with mixer all ingredients until fluffy. Spread evenly over oat crust. refrigerate.
Chocolate layer:
160g dark chocolate
2tb.s. vegetable oil (I use olive oil)
Melt chocolate with oil and wait a little until it is not very hot any more. Spread carefully over cream layer. Refrigerate.
When ready to cut, just use hot knife for cutting (prepare high pan or a cup with hot water in it and deepen your knife into hot water and wipe off water drops each time before cutting into bars).
Эти пирожные очень насыщенные, кремовые, шоколадные, овсяные...вообщем советую нарезать их на небольшие порции, иначе кусок не осилить!:) Мои дети их ооочень любят! Эти пирожные похожи на известные нанаимо бар, но в этих меньше ингредиентов. Очень просто и без выпечки!
Мне очень нужны быстрые, легкие, но вкусные и интересные рецепты так часто! Дети настолько привыкли к чему-то новому и вкусненькому после школы. Обычно, первое, что они скажут после того, как я их встречу со школы- сегодня что-нибудь есть? Их папа тоже любит "топливо для мозга"- т.е. сладкое, довольно часто, но он скажет- забери это от меня...или дай мне только одно:)
Для овсяного слоя:
3 стакана тонких овсяных хлопьев
120-130г сливочного масла
80г черного шоколада
ваниль
Растопить шоколад и масло, добавить ваниль и всыпать хлопья, хорошо перемешать и вдавить в форму (20х20см), простеленную бумагой. Охладить.
Для крема:
120г мягкого слив. масла
2 стакана (х200мл) ванильной сахарной пудры
0,5ш.л. соли
2 ст.л. холодного кокосового молока (только верхний, густой слой)
5ст.л. муки
Собственно, все взбить миксером до такого воздушного состояния и нанести на овсяный слой. Остудить в холодильнике.
Шоколадный слой:
160г темного шоколада
2ст.л. оливкового масла
Растопить шоколад с маслом, немного остудить и аккуратно нанести на кремовый слой. Поставить в холодильник.
Перед нарезанием каждый раз окунайте нож в горячую воду и вытерайте его, а потом нарезайте.
These bars are so rich and creamy, and chocolatey, and oaty.... I suggest to cut them into small squares:) But my kids absolutely love them! The bars look like nanaimo bars, but you will need less ingredients for these. Very easy, no bake!
For the oat crust:
3 cups fast cooking oats
120-130g butter
80g dark chocolate
vanilla
Heat butter and chocolate until melted, add oats and vanilla and stir well, take aside.
Line 20x20cm dish with baking paper. Press oaty mass into it and refrigerate.
For the cream layer:
120g butter, softened
2 cups vanilla powdered sugar
2 tb.s. chilled coconut milk (the thick part)
0,5 t.s. salt
5 tb.s. AP flour
Simply beat with mixer all ingredients until fluffy. Spread evenly over oat crust. refrigerate.
Chocolate layer:
160g dark chocolate
2tb.s. vegetable oil (I use olive oil)
Melt chocolate with oil and wait a little until it is not very hot any more. Spread carefully over cream layer. Refrigerate.
When ready to cut, just use hot knife for cutting (prepare high pan or a cup with hot water in it and deepen your knife into hot water and wipe off water drops each time before cutting into bars).
Эти пирожные очень насыщенные, кремовые, шоколадные, овсяные...вообщем советую нарезать их на небольшие порции, иначе кусок не осилить!:) Мои дети их ооочень любят! Эти пирожные похожи на известные нанаимо бар, но в этих меньше ингредиентов. Очень просто и без выпечки!
Мне очень нужны быстрые, легкие, но вкусные и интересные рецепты так часто! Дети настолько привыкли к чему-то новому и вкусненькому после школы. Обычно, первое, что они скажут после того, как я их встречу со школы- сегодня что-нибудь есть? Их папа тоже любит "топливо для мозга"- т.е. сладкое, довольно часто, но он скажет- забери это от меня...или дай мне только одно:)
Для овсяного слоя:
3 стакана тонких овсяных хлопьев
120-130г сливочного масла
80г черного шоколада
ваниль
Растопить шоколад и масло, добавить ваниль и всыпать хлопья, хорошо перемешать и вдавить в форму (20х20см), простеленную бумагой. Охладить.
Для крема:
120г мягкого слив. масла
2 стакана (х200мл) ванильной сахарной пудры
0,5ш.л. соли
2 ст.л. холодного кокосового молока (только верхний, густой слой)
5ст.л. муки
Собственно, все взбить миксером до такого воздушного состояния и нанести на овсяный слой. Остудить в холодильнике.
Шоколадный слой:
160г темного шоколада
2ст.л. оливкового масла
Растопить шоколад с маслом, немного остудить и аккуратно нанести на кремовый слой. Поставить в холодильник.
Перед нарезанием каждый раз окунайте нож в горячую воду и вытерайте его, а потом нарезайте.
от таких овсяностей и мой муж не откажется, хотя обычно мы с дочей их вдвоем едим, папа что-нибудь "повреднее" предпочитает...
ReplyDeleteeto tochno, Galya, eto nemnogo vrednye ovsyanosti:)
Delete