ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Monday, April 1, 2013

Chicken Sauté in Peanut Sauce/ Куриное Соте в Арахисовом Соусе

We love chicken sauté in this creamy, spicy, fragrant peanut sauce. And this is something we miss a lot since we live abroad, away from the Netherlands. It's just really delicious as part of a lunch or just as a snack. Back in Holland I would never think to cook it myself. But since there is no alternative any more I have to:)
This recipe is a good enough variation to bring back those tasty memories. It takes about 20 minutes to put together and grill, which is always a bit plus for me:) If you like a lot of sauce I suggest to make double portion.



2 large chicken breasts (about 200g each)
wooden sticks

4 full tb.s. crunchy peanut butter
1,5 tb.s. soy sauce
1 spanish red pepper
2 cloves garlic
2tb.s. coconut flakes
2cm fresh ginger root
juice and zest of 0,5 lemon
0,5 t.s. chilli pepper flakes

olive oil
some honey

Makes about 7-8 sticks

Soak wooden sticks in water for 10 minutes.
Cut chicken breasts into medium sized stripes.
Combine in blender all ingredients for the sauce (written in the middle) and whizz. Add a little bit of oil. Toss chicken pieces in marinade and leave for 5 minutes.
Sprinkle grill pan with oil. Thread the chicken onto the skewers and place onto grill pan. Fry on medium high heat several minutes from each side. Drizzle with some honey (about 1 tb.s.) and serve with rice or s salad...






























Мы очень любим куриное соте в таком кремовом, остром и пряном арахисовом соусе. Это то, чего нам не хватает с тех пор, как мы переехали из Нидерландов. Там я это не готовила, но мы всегда покупали уже готовое соте и его просто обажали. С рисом как ланч или просто сам по себе, в качестве перекуса. так как соте хочется, а купить негде, приходится самой делать:) Этот вариант тоже очень хорош. Если любите много соуса, делайте двойную порцию. Вся готовка займет всего минут 20...то, что я люблю:)





2 крупные куриные грудки (по 200г где-то)
деревянные шпажки

4 ст.л. арахисовой пасты (с кусочками ореха)
1.5ст.л. соевого соуса
1 красный испанский перец
2 зубка чеснока
2ст.л. кокосовой стружки
2см кусочек имбиря
сок и цедра половины лимона
0,5 ч.л. хлопьев перца чили

оливковое масло
немного меда

Получается 7-8 шпажек


Положите деревянные палочки в воду минут на 10.
Нарежьте куриное мясо на среднего размера полоски.
Все ингредиенты для соуса (перечислены посредине) сложите в блендер и измельчите, добавьте немного растительного масла. Перемешайте соус с мясом и оставьте минут на 5.
Разогрейте сковороду-гриль, побрызгайте маслом и выложите шпажки с курицей на нее. Поджарьте по несколько минут с каждой стороны. В конце побрызгайте медом (примерно 1 ст.л.). Подавайте с рисом, салатом...



6 comments:

  1. Ольга, прекрасное вкусное на все сто наше блюдо, так что я с вами "за",тем более 20 минут и вуаля)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ольга, а это мой небольшой сюрприз )) http://surrealistichnay.blogspot.ru/2013/04/blog-post_4.html#more

      Delete
    2. spasibo Zarema, nad etim nado porabotat':)

      Delete
  2. did you mean satay?

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...