ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Thursday, April 4, 2013

Vanilla Yoghurt Cookie Truffles/ Ванильный Трюфель с Орехом

They are really tasty and so easy to make! You'll need just 5 ingredients! Great for when you're short on time and ingredients:)
This mild vanilla taste and creamy texture of truffle with crunchy nut in the middle makes them so good! I like to use dark chocolate, but feel free to use any of your choice. I imagine white chocolate would be nice as well, but I haven't found a good brand of white chocolate yet here, where I live. So if anyone gives white chocolate a try, let me know!



200g petit beurre cookies
200ml drained thick yoghurt
vanilla (be generous)
150g powdered sugar
pinch of salt
whole hazelnuts
200g dark chocolate

Blend cookies, add salt and yoghurt. Mix all together, you should get thick pasta like mixture, add powdered sugar and vanilla.

Scoop small amounts of dough  (I use melon ball scoop) and your wet hands to create neat balls. Insert whole hazelnut into each ball. Freeze on aluminium foil or parchment paper during 2-4 hours.

Melt chocolate and carefully drop balls one by one to cover them in chocolate. Freeze during 15 minutes once again. They can be eaten now! Store in the fridge.

Makes app.32.





Они вкусные и такие легкие в приготовлении! Вам понадобится всего 5 ингредиентов! Как раз на случай, когда времени в обрез, да и ингредиентов мало:)
Нежный запах ванили, кремовая текстура начинки и хрустящий орех делают эти конфеты очень вкусными. Я люблю использовать темный шоколад, обычно 70%, но  Вы можете взять любой по желанию. Представляю, что с белым шоколадом они получатся такими сливочными...но я не нашла пока качественный шоколад там, где живу. Если кто-нибудь приготовит их с белым, дайте мне знать результат!

200г сладкого крекера или petit beurre
200мл очень густого йогурта или сметаны
ваниль (не жалейте)
щепотка соли
150г сахарной пудры
200г шоколада
целый жареный фундук


Смолоть печенье в блендере, к нему добавить йогурт, ваниль и пудру. Получится густое тесто. Набирайте небольшое кол-во этой массы ложкой (я беру круглую ложку для дыни) и сформируйте шарики. В каждый шарик вложите орех. Выложите их на фольгу или бумагу для выпечки. Заморозьте в течении 30-60 минут.
Растопите шоколад со столовой ложкой растительного масла. Мокайте по одному шарики в шоколад и еще раз поставьте в морозилку на минут 10. Их можно есть! Храните в холодильнике.
Получается ок.32 штук.

6 comments:

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...