Delicious and so easy to make soup! My family loves soups, but to tell the truth, I often don't want to make them just because they go down so fast and everyone is hungry soon again:) Yeah, I know, it's bad. But if I do make a soup it at least would not take a lot of time to prepare.
This eastern carrot coconut soup is in that category. Takes less than half an hour and it is filling as well. It has mild taste, little spicy and not dull at all. Try it and you'll like it!:)
Serves 4 (adapted from Dutch cooking magazine)
750ml water
400ml coconut milk
500g carrots, peeled and chopped
2 tablets of chicken stock
2 chicken breasts, cuts lengthwise into stripes
olive oil
salt, black pepper
some chili pepper to taste (for chicken and soup)
2t.s. cumin powder (one for chicken one for soup)
1t.s. dried mint
flat bread to serve
Into a large pan place carrots, coconut milk and water. Add crushed chicken stock tablets and bring to boil. Cook on medium low for 10 minutes. Add salt, pepper to taste. Blend with hand blender and return to fire to cook for 10 more minutes.
In the meantime, grill or fry chicken seasoned with pepper, salt and cumin powder.
Pour soup into plates, sprinkle some dry mint on top and add chicken. Enjoy !
Очень вкусный и очень простой в приготовлении суп! Моя семья любит супы, но если честно, я ленюсь их готовить. Они сьедаются за секунду и через час все опять голодные:) Да, знаю, не хорошо...Но если я делаю суп, то это точно будет рецепт, не требующий много времени и продуктов.
Этот восочный морковно-кокосовый суп как раз из такой категории. Займет не более 30 минут и неплохо насытит. Приятный нежный на вкус, немного остро-пряный и совсем не пресный. Попробуйте и вам понравится!:)
750мл воды
400мл кокосового молока
500г морковки, почистить, нарезать
2 таблетки куриного бульона
2 куриные грудки
оливковое масло
соль, перец
немного красного чили (к курице и в суп)
2 ч.л. сухой зиры (1 в суп и 1 к курице)
1ч.л. сушеной мяты
лаваш/плоский хлеб для подачи
В большую кастрюлю сложите морковь, вылейте кокосовое молоко, воду и таблетки бульона. Доведите до кипения и варите 10 минут. Спюрируйте погружным блендером и верните на огонь еще на 10 минут. Тем временем на сковороде гриль или на обычной обжарьте полоски куриного мяса, посолите, поперчите и добавьте зиру с перцем.
Подавайте суп с мясом сверху и присыпьте мятой.
Наслаждайтесь!
This eastern carrot coconut soup is in that category. Takes less than half an hour and it is filling as well. It has mild taste, little spicy and not dull at all. Try it and you'll like it!:)
Serves 4 (adapted from Dutch cooking magazine)
750ml water
400ml coconut milk
500g carrots, peeled and chopped
2 tablets of chicken stock
2 chicken breasts, cuts lengthwise into stripes
olive oil
salt, black pepper
some chili pepper to taste (for chicken and soup)
2t.s. cumin powder (one for chicken one for soup)
1t.s. dried mint
flat bread to serve
Into a large pan place carrots, coconut milk and water. Add crushed chicken stock tablets and bring to boil. Cook on medium low for 10 minutes. Add salt, pepper to taste. Blend with hand blender and return to fire to cook for 10 more minutes.
In the meantime, grill or fry chicken seasoned with pepper, salt and cumin powder.
Pour soup into plates, sprinkle some dry mint on top and add chicken. Enjoy !
Очень вкусный и очень простой в приготовлении суп! Моя семья любит супы, но если честно, я ленюсь их готовить. Они сьедаются за секунду и через час все опять голодные:) Да, знаю, не хорошо...Но если я делаю суп, то это точно будет рецепт, не требующий много времени и продуктов.
Этот восочный морковно-кокосовый суп как раз из такой категории. Займет не более 30 минут и неплохо насытит. Приятный нежный на вкус, немного остро-пряный и совсем не пресный. Попробуйте и вам понравится!:)
750мл воды
400мл кокосового молока
500г морковки, почистить, нарезать
2 таблетки куриного бульона
2 куриные грудки
оливковое масло
соль, перец
немного красного чили (к курице и в суп)
2 ч.л. сухой зиры (1 в суп и 1 к курице)
1ч.л. сушеной мяты
лаваш/плоский хлеб для подачи
В большую кастрюлю сложите морковь, вылейте кокосовое молоко, воду и таблетки бульона. Доведите до кипения и варите 10 минут. Спюрируйте погружным блендером и верните на огонь еще на 10 минут. Тем временем на сковороде гриль или на обычной обжарьте полоски куриного мяса, посолите, поперчите и добавьте зиру с перцем.
Подавайте суп с мясом сверху и присыпьте мятой.
Наслаждайтесь!
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!