I hope everyone enjoys sunny and warm weather these days! To cool off a bit and to refresh I suggest this little fruit treat:)
This is just a very quick and refreshing summer treat. Be sure to use ripe mangoes.
2 ripe mangoes (around 400g)
200g powdered sugar with vanilla
250ml water
100ml lemon juice + 1t.s. lemon zest
2-3 cardamom pods
200ml very thick yoghurt
Cook water, cardamom, lemon juice and zest and powdered sugar until it boils and continue simmering for about 5 minutes.
In the meantime blend mango flesh in food processor. Add sugar syrup (without cardamom) and blend until well combined. Wait a little until it cooled off a bit and add yoghurt. Pour into forms and freeze (overnight). Enjoy!
Makes 12 x 60ml pops.
Надеюсь, все уже наслаждаются хорошей солнечной погодой! Чтобы немного остынуть и взбодриться предлагаю такое небольшое фруктовое угощение:)
Это очень скорый и освежающий летний дессерт. Убедитесь, что манго спелые.
2 спелых манго (ок.400г)
200г сахарной пудры с ванилином
250мл воды
100мл лимонного сока и 1ч.л. цедры
2-3 семян кардамона
200мл очень густого йогурта
Доведите до кипения воду, сахар, кардамон, сок и цедру с сахарной пудрой. Прокипятите минут 5.
Взбейте в блендере мякоть манго, влейте сироп (без кардамона) и еще раз взбейте. Пусть немного остынет. Тепер вмешайте йогурт. Разлейте по формам и заморозьте (на ночь). Наслаждайтесь!
Получается 12 штук по 60мл.
This is just a very quick and refreshing summer treat. Be sure to use ripe mangoes.
2 ripe mangoes (around 400g)
200g powdered sugar with vanilla
250ml water
100ml lemon juice + 1t.s. lemon zest
2-3 cardamom pods
200ml very thick yoghurt
Cook water, cardamom, lemon juice and zest and powdered sugar until it boils and continue simmering for about 5 minutes.
In the meantime blend mango flesh in food processor. Add sugar syrup (without cardamom) and blend until well combined. Wait a little until it cooled off a bit and add yoghurt. Pour into forms and freeze (overnight). Enjoy!
Makes 12 x 60ml pops.
Надеюсь, все уже наслаждаются хорошей солнечной погодой! Чтобы немного остынуть и взбодриться предлагаю такое небольшое фруктовое угощение:)
Это очень скорый и освежающий летний дессерт. Убедитесь, что манго спелые.
2 спелых манго (ок.400г)
200г сахарной пудры с ванилином
250мл воды
100мл лимонного сока и 1ч.л. цедры
2-3 семян кардамона
200мл очень густого йогурта
Доведите до кипения воду, сахар, кардамон, сок и цедру с сахарной пудрой. Прокипятите минут 5.
Взбейте в блендере мякоть манго, влейте сироп (без кардамона) и еще раз взбейте. Пусть немного остынет. Тепер вмешайте йогурт. Разлейте по формам и заморозьте (на ночь). Наслаждайтесь!
Получается 12 штук по 60мл.
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!