ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Monday, February 24, 2014

Caramel Bars / Карамельное Пирожное


This is one of the recipes when I practically just follow the description without (big) changes.
These caramel bars are really good, sweet, gooey, chocolatey and crunchy at the same time. Too sweet to eat many. My suggestion to cut them into tiny candy size pieces. Use hot large and sharp knife for cutting and DO line the form with a baking paper to save lots of time and to have a better looking edges. The recipe is from here.

Enjoy!

1 1/2 cup flour
1/2 cup potato starch
1/2 t.s. salt
1/2 cup coconut flakes
1/2 cup sugar
125 g melted butter

Combine flour, coconut, salt and sugar together. Pour melted butter into the mixture and rub with your hands until you get sandy textured mass. Line (pyrex) baking form with baking paper. Press the crumbly mixture firm into the form. Bake for 18 minutes at 160C.



2 x 390 g cans sweet condensed milk
100g butter
1 t.s. salt
80ml runny honey
vanilla (if you like)

Mix all ingredients in a pan and heat it until everything is combined. Pour this onto a baked crust. Place it back to the oven for another 20 minutes. Let it cool.

Melt 250 g of chocolate (I used 45%) with 2 tb.s. olive oil. Pour the chocolate over the cooled bars. Place the form into the freezer until the chocolate is set.

Take it out of the freezer, let it stand in a room temperature for 10 minutes. Take the bars out of the form pulling on baking paper. Now cut the bars using large knife. Store it fridge.

Enjoy!





Это один из рецептов, когда я (почти) ничего не изменяя, следую инструкции. Эти карамельные пирожные получаются очень вкусные, сладкие, с тянущейся серединкой, шоколадным верхом и хрустящей основой. Слишком сладкие, чтобы переесть. Советую нарезать их на совсем маленькие порции, размером с конфету. Да, и обязательно воспользуйтесь бумагой для выпечки...чтобы сьэкономить себе время и чтобы у пирожных получились более ровные края.

1 1/2 ст, муки
1/2 ст. крахмала
1/2 ст. сахара
1/2 ч.л. соли
1/2 ст. кокосовой стружки
125г топленого сливочного масла

Смешать сухие ингредиенты. К ним влить масло и руками перемешать. Готовую крохкую массу вдавить в простеленную бумагой форму для выпечки (20х30см). Выпекать при 160Ц 18 минут.



2 х 390г банки сгущеного молока
1 ч.л. соли
ваниль на вкус
100г слив. масла
80мл жидкого меда

Смешайте все компоненты и нагрейте массу в кастрюльке, пока все не смешается. Вылейте это на готовое тесто и поставьте обратно в духовку на 20 минут. Остудите.

Растопоте 250г шоколада (я брала 45%) с 2 ст.л. растительного масла. Равномерно вылейте его на пирожные. Поставьте форму в морозилку, чтобы шоколад остыл.
Перед тем, как нарезать, дайте пирожному постоять в комнатной температуре 10 минут. Выньте пирожное из формы, потянув за бумагу. Аккуратно нарежьте на порции, используя острый нож, если нужно, нагревайте его перед тем, как резать.

Наслаждайтесь!



2 comments:

  1. Оля, очень аппетитные пирожные! Изумительные!

    ReplyDelete
  2. Какая прелесть. Надо пробовать, нет не пробовать, а наслаждаться. Ничего нет вкуснее сочетание карамели и шоколада!!!!!!!!!

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...