ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, May 16, 2014

Coconut Chocolate Fudge Bars / Кокосово-Шоколадный Пляцок



The weather is getting normal finally, I already had my 30 minutes of sun bathing this spring...which should have happened a month ago at least. Of course, the higher the temperature outside, the less I want to bake.

This recipe is something from a list of interesting recipes to try out. My creativity was close to zero (guess it's the summer heat) this time. I did manage to change some things. My kids loved this cake. It's very fluffy, with juicy coconut centre, it is a very satisfying cake too.


The recipe is adapted from here.

200g butter
150g sugar
pinch of salt
150ml Greek yoghurt
3 eggs
1 egg white
3 tb.s coconut liqueur
2tb.s. coconut flakes
10g baking powder
2 cups flour (I took 1 AP and 1 cake flour)
2 tb.s. cocoa powder

In a mixer beat sugar with soft butter until fluffy. Add eggs, liqueur, yoghurt. Add flour, baking powder, coconut.

Grease 20x20cm baking form and pour one half of the dough.

Add 2 tb.s. of cocoa powder to the rest of the dough and pour it on top of the white one.



200g cottage cheese
some coconut liqueur
3tb.s. sugar
1 egg yolk
6 tb.s. coconut flakes

Mix all ingredients in blender until smooth texture. Roll 16 balls and place them in freezer for 30 minutes.

Take the balls out of the freezer and push them into the dough.

Bake at 180C for 40-45 minutes. Let the cake cool completely.

Melt 160g dark chocolate. Add 160g soft butter into the chocolate and stir. Place the mixture into the fridge until it got firmer.
Whip the ganache until slightly lighter in colour. Frost the cake. And let it cool for at least 1 hour before serving. Cut into bars and enjoy!





Погода, наконец, нормализовалась, я уже успела погреться на солнышке 30 минут этой весной...что обычно должно было случиться по крайней мере месяц назад. Ну и конехцно, чем выше температура на улице, тем меньше хочется печь.

Рецепт этот из моего списка " опробовать" . Моя фантазия была не намного выше нуля (температура за окном влияет), но я таки немного изменила кое-что. Моим детям этот пляцок очень понравился. Он очень воздушный, с нежной и сочной серединкой, и еще очень питательный:)

Рецепт адаптирован отсюда.

200г масла сливочного
150г сахара
щепотка соли
150мл греческого йогурта
3 яйца
1 белок
3 ст.л. кокосового ликера
2 ст.л. кокосовой стружки
10г разрыхлителя
2 чашки муки (я взяла 1 обычную, а другую для выпечки)
2 ст.л. какао

Взбить масло с сахаром до пышности, вбить яйца, добавить йогурт, ликер. Вмешать муку, разрыхлитель, соль и кокос. Половину теста вылить в смазанную форму 20х20см. В другую половину теста всыпать какао и вылить тесто сверху на белое.




200г творога
немного кокосового ликера
1 желток
3 ст.л. сахара
6 ст.л. кокосовой стружки

Смешать в блендере все до гладкости, слепить 16 шариков и поставить их в морозилку на пол часа.

Вынуть шарики из морозилки, вдавить их в тесто и выпекать пирог при 180С 45 минут.
Остудить полностью.

Растопить 160г шоколада, вмешат; к нему 160г сливочного масла. Остудить ганаш в холодильнике. Смазать пирог шоколадом и дать ему постоять хотя бы час в холоде.

Перед подачей нарежьте. Наслаждайтесь:)


No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...