ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Wednesday, May 7, 2014

Raspberry and Rosé Wine Cakelettes / Пирожные с Розовым Вином и Малиной


I had some rose wine leftovers in the fridge, which I could drink just like that, of course, because I love rose wine:) But that is not what I wanted to do. I used it to flavour these delicious and pillow-y soft cakes. To make them not only delicious but a bit more pretty I piped some vintage looking flower/leaves onto them and flavoured the buttercream with raspberry jam. A very cool combination!

Rose wine cakelettes (adapted from here)

1.5 cups cake flour
10g baking powder
pinch of salt
1/2 cup canola oil
1/2 cup rose wine
2 eggs
1 cup sugar
vanilla

Mix dry ingredients. In a bowl combine all wet ingredients and mix well. Add dry ingredients. Pour the batter into 6 large greased muffin forms (better to use paper cupcake forms for this recipe). Bake the cakes durng 25 minutes at 175C (fan).



Raspberry Swiss Meringue Buttercream

3 egg whites
1/2 cup sugar
drop of lemon juice
some rum essence
pinch of salt
200g soft butter
1 large tablespoon seedless raspberry jam

Mix sugar, egg whites and lemon juice. Place it in a heatproof bowl over simmering water. Mix and heat until all sugar is dissolved and thermometer reaches about 60C. Take it away from the heat and using electric mixer whip for about 10 minutes, until glossy picks form.
Chill the mixture in the fridge fro 5-10 minutes. Now mix again, adding soft butter, soon by spoon. In the end add the jam and essence.

Frost your cakes. I used petal piping nozzle. Sprinkle some raspberry jam over them.
Enjoy!





У меня оставалось немного розового вина в холодильнике.  Я могла бы выпить его просто так, конечно, потому что я люблю такое вино:) Но это не то, что я хотела сделать. Я испол;ьзовала его в этих нежных и вкусных кексах. Чтобы немного украсить их, я сделала такие винтажные цветы/листочки, в крем я добавила малиновый джем. Получилась очень удачная комбинация:)

Пирожные с Розовым Вином

1.5 стакана муки для выпечки
10г разрыхлителя
щепотка соли
1/2 стакана масла канолы
1/2 стакана розового вина
2 яйца
1 стакан сахара
ваниль

Смешать сухие компоненты. Все мокрые ингредиенты взбить миксером, всыпать сухие. Смазать маслом 6 больших форм для кексов (лучше использовать бумажные формочки). Разлить тесто по формам и выпекать 25 минут при 175С (обдув). 



Малиновый Белково-Масляный Крем

3 белка
щепотка соли
капля лимонного сока
1/2 стакана сахара
1 большая столовая ложка малинового джема (без косточек)
ромовая эссенция
200г мягкого слив. масла

Белки, сахар, соль и лимонный сок вылить в миску и поставить на водяную баню, все время помешивая, нагреть, пока сахар не растворится и температура не достигнет примерно 60С.
Снять с огня и взбивать миксером около 10 минут, до гладких пиков. Остудить 10 минут в холодильнике.
Теперь взбивая, добавлять масло по одной ложке, в конце добавить джем и ром.

Украсить капкейки. Я использовала насадку для листиков. Сверху побрызгайте малиновым джемом.
Наслаждайтесь!



No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...