ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Sunday, September 28, 2014

Glazed Cut-out Cookies / Глазированное Печенье


This recipe is really good and I come back to it very often. Kids ask to bake stars, hearts, animals... quite often and I don't look for any new recipes any more, because this one is just so good. The cookies come out very tasty, fragrant, chewy with crunchy sides and a sweet glaze.

1 cup soft butter
1 cup sugar
1 egg
almond extract
vanilla extract
1 t.s. salt
2 3/4 cups flour (begin with 1/2 and see if you need more)

Beat butter, egg and sugar until combined and smooth. Add extracts, salt and flour. Refrigerate the dough for 30 minutes if you're making them in summer. Roll the dough out into a thick (about 0,5cm) disk. Cut out cookies and place them onto baking tray, covered with baking paper.
Bake for about 10 minutes at 175C.



Glaze

I use a very simple recipe.
0,5 cup powdered sugar (with vanilla)
1 tb.s. runny honey
1-2 tb.s. water
colouring gel or liquid

Mix all ingredients together until you get thick paste that slowly runs from the spoon if you lift it.
I use a simple watercolour paint brush for this. Let the cookies dry. The above quantity is probably enough for half of the cookies, so you can repeat with another colour for the rest of them.

Enjoy!




Это очень  хороший рецепт, к которому я возвращаюсь очень часто. Дети часто просят испечь звезды, сердечки или зверей и я больше не ищу в интернете ничего нового, я просто достаю блокнот и делаю вот это печенье, потому что знаю, что оно не подведет. Печенье получается очень  вкусное, ароматное, в центре жевательное, а по краям немного хрустящее со сладкой глазурью.

1 чашка мягкого масла
1 чашка сахара
1 яйцо
1 ч.л. соли
ванильный и миндальный экстракты
2 1/2 или 3/4 чашки муки

Взбейте масло с яйцом и сахаром до однородности, добавьте соль, экстракты и вмешайте муку. Если работаете летом, положите тесто на 30 минут в холодильник. Затем раскатайте тесто толщиной примерно 0,5 см. Выдавите печенье и выложите его на застеленное бумагой деко. Выпекайте по 10 минут. Остудите.



Глазурь

Я пользуюсь  простым рецептом глазури.

0,5 ст. сахарной пудры с ванилином
1 ст.л. жидкого меда
1-2 ст.л. воды
краситель

Все смешайте. У вас должна получиться густая масса, которая будет медленно стекать с ложки, если ее поднять. Для нанесения ее на печенье я использую обычную кисточку для акварели. Дайте глазури высохнуть.

Наслаждайтесь :)




No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...