ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Thursday, October 9, 2014

Lebkuhen. Christmas Mood / Рождественские Пряники



As  leaves are turning yellow and red I'm getting into Christmas mood. Together with kids we look through holiday pictures, holiday recipes and wait for presents...already in October!:) I blame the weather this year, actually.
I've made quite a few Holiday cookies through the years, but never German Lebkuhen. So it was time for them this year.  This recipe makes really a lot. The sugar glaze and chocolate makes a huge difference, I would say, because without them the cookies are kind of plain, just fragrant.

Here is the recipe.

225g brown sugar
225g honey
250ml light molasses
250ml sour cream
1 tbsp butter
1 tbsp  soda
1 tbsp cinnamon
1 tbsp cloves
1 tbsp cocoa
200g candied orange, lemon and citron peel, diced (mixed peel)
100g slivered almonds
about 1 kg flour (depending on the dough)



Makes 3 baking trays of Christmas-y, fragrant little glazed and dipped in chocolate cookies. Enough for all your neighbours.
Heat molasses, sugar, honey in a small pan until sugar dissolves. Add butter. Cool a bit. Add soda and sour cream together. Transfer the mixture to a larger bowl. Add spices and flour, until the dough can be formed. Do not add too much flour.
Cover the dough with plastic and let it stand in the fridge for a couple of hours.
Preheat the oven to 180C. Scoop balls of dough with a table spoon and flatten them a bit. Place the cookies onto lined with baking paper baking tray.
Bake for 15 minutes. Let them cool a bit. Prepare a glaze with lemon juice, water and (vanilla) powdered sugar in equal parts. Deepen each cookie into the glaze and place them onto wire rack.
Melt about 150g of bitter (or milk) chocolate and deepen each cookie bottom onto it. Let them dry. Store in an airtight container with a small slice of apple so that the cookies keep soft.




Чем больше листья на деревьях желтеют и краснеют, тем больше я впадаю в праздничное настроение...Мы с детьми перелистываем Рождественские фотографии, празднечные рецепты и уже ждем подарков,,,,в октябре! Ну, я виню погоду; в этом году осень совсем осенняя тут.
Я пекла много празднечной выпечки, но Лебкухен еще никогда. Значит настала их пора. Получается по рецепту довольно много. Сахарная помадка и шоколад очень украшают вкус, без них оно было бы довольно простое.

Вот рецепт.

225г коричневого сахара
225г меда
250г мелассы
250мл сметаны
1 ст.л. слив. масла
1 ст.л. соды
1 ст.л. корицы
1 ст.л. гвоздики
1 ст.л. какао
200г апельсиновой, лимонной корки в сиропе
100г миндаля (измельченного)
примерно 1 кг муки, возможно мен;ше, сколько тесто возьмет, но не переборщитe


Получается 3 дека рождественского пряного печенья в шоколаде...всем соседям хватит.Нагрейте мелассу, мед, сахар и масло до растворения сахара. Немного остудите. Вмешайте сметану с содой. Добавьте специи и муку. Замесите тесто. Заверните его в пластик и положите в холодильник на несколько часов.Когда готовы печь, набирайте столовой ложкой шарики теста, немного приплюсните их и выложите на деко, застеленое бумагой. Выпекайте при 180С ок. 15 минут. Приготовьте сахарную глазурь из равных частей пудры, воды и лимонного сока. Окуните печенье в глазурь. Когда оно подсохнет, растопите шоколад (150г) и окуните только дно каждого пряника в шоколад. Дайте пряникам высохнуть.Сложите их в контейнер с крышкой и положите кусочек яблока туда же, чтобы пряники оставались мягкими.

No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...