These chocolate caramel and cherry bars have crunchy layers of cookie like dough and three types of frosting, which are caramel, sour-sweet cherry filling and a rich layer of chocolate with bits of almonds on top. Quite festive, yet very easy to make.
I do recommend that you give this recipe a try.
2 cups flour
270g butter
1 cup sugar
pinch of salt
2 eggs
10g baking powder
drop of lemon juice
Beat together butter and sugar, adding eggs, flour and baking powder with a drop of lemon juice. Divide the dough into 3 parts and chill for 30 minutes in the fridge.
200g butter
400g dulce de leche or caramel
pinch of salt
2tb.s. cocoa powder
1t.s. espresso powder
Beat everything together and chill.
350g cherry jam
If the jam has chunks of fruit in it, using hand blender mix it until it is smooth.
Preheat oven to 180C. Using your fingers spread one part of dough evenly over 23x23 square baking form, covered with baking paper. Bake until golden, approximately 10 minutes. Let it cool of on a wire rack. Repeat with other parts of dough.
Spread jam and then caramel filling over one layer of dough. Cover with the other and spread two frostings again, repeat with a third layer. Place the cake into the fridge for a while.
Melt 160g dark chocolate with 1 tb.s. olive oil. Take the cake out of the fridge. Sprinkle the cake on top with chunks of toasted almonds. Pour your chocolate over it. Let the cake set in the fridge.
It's better to serve it 24 hours later.
Enjoy!
Эти пирожные с крохкими, песочными коржами, кисловатой вишневой прослойкой, карамелью и шоколадом с хрустящими орехами, как раз хорошо впишутся в Празднечном меню. И времени на их приготовление, Вы потратите немного.
Советую!:)
2ст. муки
270г слив. масла
1 ст. сахара
2 яйца
щепотка соли
10г разрыхлителя
пару капель лимонного сока
Взбейте масло с сахаром, добавив яйца. Всыпьте муку, разрыхлитель, лимонный сок и соль. Замесите тесто, разделите его на 3 части и остудите в холодильнике ок. 30 минут.
400г карамели или вареной сгущенки
200г масла
щепотка соли
2ст.л. какао
1 ч.л. сухого еспрессо
Взбейте все и немного охладите
350г вишневого джема
Если в нем есть кусочки фруктов, взбейте джем блендером до однородности.
Достаньте тесто. Распределите тесто пальцами по 23х23см форме для выпечки, застеленой бумагой для выпечки.
Выпекайте при 180С ок. 10 минут. Охладите на решетке. Повторите с остальным тестом.
Смажьте первый корж джемом и кремом. Накройте вторым коржом, смажьте и накройте третьим коржом, смажьте верх. Поставьте торт в холодильник на некоторое время.
Растопите 160г шоколада со столовой ложкой оливкового масла. Посыпьте верх торта колотым поджареным миндалем, сверху полейте шоколадом. Дайте торту настояться в течении суток в холодильнике.
Наслаждайтесь!
I do recommend that you give this recipe a try.
2 cups flour
270g butter
1 cup sugar
pinch of salt
2 eggs
10g baking powder
drop of lemon juice
Beat together butter and sugar, adding eggs, flour and baking powder with a drop of lemon juice. Divide the dough into 3 parts and chill for 30 minutes in the fridge.
200g butter
400g dulce de leche or caramel
pinch of salt
2tb.s. cocoa powder
1t.s. espresso powder
Beat everything together and chill.
350g cherry jam
If the jam has chunks of fruit in it, using hand blender mix it until it is smooth.
Preheat oven to 180C. Using your fingers spread one part of dough evenly over 23x23 square baking form, covered with baking paper. Bake until golden, approximately 10 minutes. Let it cool of on a wire rack. Repeat with other parts of dough.
Spread jam and then caramel filling over one layer of dough. Cover with the other and spread two frostings again, repeat with a third layer. Place the cake into the fridge for a while.
Melt 160g dark chocolate with 1 tb.s. olive oil. Take the cake out of the fridge. Sprinkle the cake on top with chunks of toasted almonds. Pour your chocolate over it. Let the cake set in the fridge.
It's better to serve it 24 hours later.
Enjoy!
Эти пирожные с крохкими, песочными коржами, кисловатой вишневой прослойкой, карамелью и шоколадом с хрустящими орехами, как раз хорошо впишутся в Празднечном меню. И времени на их приготовление, Вы потратите немного.
Советую!:)
2ст. муки
270г слив. масла
1 ст. сахара
2 яйца
щепотка соли
10г разрыхлителя
пару капель лимонного сока
Взбейте масло с сахаром, добавив яйца. Всыпьте муку, разрыхлитель, лимонный сок и соль. Замесите тесто, разделите его на 3 части и остудите в холодильнике ок. 30 минут.
400г карамели или вареной сгущенки
200г масла
щепотка соли
2ст.л. какао
1 ч.л. сухого еспрессо
Взбейте все и немного охладите
350г вишневого джема
Если в нем есть кусочки фруктов, взбейте джем блендером до однородности.
Достаньте тесто. Распределите тесто пальцами по 23х23см форме для выпечки, застеленой бумагой для выпечки.
Выпекайте при 180С ок. 10 минут. Охладите на решетке. Повторите с остальным тестом.
Смажьте первый корж джемом и кремом. Накройте вторым коржом, смажьте и накройте третьим коржом, смажьте верх. Поставьте торт в холодильник на некоторое время.
Растопите 160г шоколада со столовой ложкой оливкового масла. Посыпьте верх торта колотым поджареным миндалем, сверху полейте шоколадом. Дайте торту настояться в течении суток в холодильнике.
Наслаждайтесь!
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!