ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, October 17, 2014

Mixed Spice Yoghurt Bars / Пряные Йогуртовые Пирожные

These tender, light and delicious yoghurt bars can easily be adapted for different seasons, depending on the flavour you choose. Instead of cinnamon, nutmeg, cloves....you could just use vanilla and decorate with fresh berries for a nice  melt in your mouth summer dessert.


For the dough

60g melted butter
4 eggs, separated
125g sugar
vanilla
pinch of salt
100g flour
70g cornflour
10g baking powder

150g small almond cookies
150g small meringue cookies

Wisk egg whites until stiff, adding sugar gradually. Add salt and vanilla and beat in yolks, flour and cornflour. Pour melted (and cooled) butter.

Line baking tray (30x20cm) with baking paper, pour half of the batter into it and bake at 175C during 15 minutes, until done. Cool on a wire rack. Repeat with another part of batter, but before baking it, arrange almond cookies on top of the batter (to add some crunch).



Cream

400g very thick Greek yoghurt
250g whipping cream
200g vanilla powdered sugar
3tb.s. mixed spices
1 1/2 tb.s. gelatine powder

Whipp the cream until stiff, adding powdered sugar gradually. Add spices and yoghurt and stir well. In a small bowl heat small amount of water with gelatine powder, until it is dissolved. Add this mixture to yoghurt cream. Stir.

Line the same baking tray with plastic film, place one plain layer of sponge cake. Pour the cream over it (same a little bit for top). Cover with another layer of sponge cake (the one with cookies in it). Using the remaining cream glue small meringues to the cake top.

Refrigerate overnight. Remove from the tin (lifting the plastic film). Cut into portions.



Эти легкие, нежные, вкусные й огуртовые пирожные можно приспособить  под любой сезон. Если добавить только ваниль и украсить свежими ягодами, получится летний тающий во рту десерт.



Тесто

60г топленого масла
4 яйца, отделить  белки от желтков
щепотка соли
125г сахара
ваниль
100г муки
70г кукурузной муки
10г разрыхлителя

150г мелкого миндального печенья
150г мелких меренг

Взбейте белки с сахаром до пышности, добавьте ваниль, соль и желтки. Постепенно вмешайте муку и соду. 
Застелите форму (30х20см) бумагой и вылейте половину теста. Испеките при 175С ок. 15 минут. Охладите.
Повторите с оставшимся тестом, но перед выпечкой положите сверху на тесто миндальное печенье.



Крем

400г очень густого греческого йогурта
250мл сливок
3ст.л. пряностей (корица, гвосдика, имбирь, мускатный орех)
200г ванильной сахарной пудры
1 1/2 ст.л. желатина

Взбейте сливки с сахаром до густого состояния. Вмешайте й огурт и пряности. Отдельно растворите желатин в теплой воде (совсем немного воды) и влейте в крем.

Ту же форму выстелите пищевой пленкой. Положите первый корж, вылейте на него крем (остав;те немного для верха), накройте коржом с печеньем. С помощью оставшегося крема наклейте меренги на тесто сверху. Поставьте в холодильник на ночь. Вынимайте торт, потянув за пленку. Нарежьте на порции.


No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...