I don't think it has anything to do with Mongolia though, but it's just an easy and tasty recipe in asian style.
500gr chicken meat (slices)
1 big onion
scallion (several springs)
1tb.s. starch
4tb.s. soy sauce
3tb.s.mixture of little ketchup+molasses+peanut butter+garlic (sub. for hoisin sauce)
hot chili (small pinch)
salt (very little), pepper
vegetable oil (better peanut)
Combine soy sauce, salt, pepper and starch with a little bit of water- mix and add chicken. Marinate for half an hour.
In wok or pan cook chicken meat on oil until it's golden, then add onions and soy sauce. Cook for several minutes. At the end add ketchup/molasses mixture and chili, heat it through and serve.
Не думаю, что это имеет какое-то отношение к Монголии, но рецепт хороший, быстро и вкусно
500г куриного филе
1 крупная луковица
нескольно стрел зеленого лука
1ст.л. крахмала
4ст.л. соевого соуса
3ст.л. смеси (кетчуп, меласса, арахисовое масло и чеснок)- заменяем соус хойсин
маленькая щепотка чили порошка
совсем немного соли
растительное масло (лучше арахисовое)
Соединить соевый соус, соль, перец и крахмал с небольшим кол-вом воды- положить туда кусочки филе. Замариновать на 30 минут.
В воке или на сковороде обжарить мясо до золотистого цвета. затем добавить лук и соевый соус, несколько минут протушить, влить нашу смесь и прогреть. Подавать.
500gr chicken meat (slices)
1 big onion
scallion (several springs)
1tb.s. starch
4tb.s. soy sauce
3tb.s.mixture of little ketchup+molasses+peanut butter+garlic (sub. for hoisin sauce)
hot chili (small pinch)
salt (very little), pepper
vegetable oil (better peanut)
Combine soy sauce, salt, pepper and starch with a little bit of water- mix and add chicken. Marinate for half an hour.
In wok or pan cook chicken meat on oil until it's golden, then add onions and soy sauce. Cook for several minutes. At the end add ketchup/molasses mixture and chili, heat it through and serve.
Не думаю, что это имеет какое-то отношение к Монголии, но рецепт хороший, быстро и вкусно
500г куриного филе
1 крупная луковица
нескольно стрел зеленого лука
1ст.л. крахмала
4ст.л. соевого соуса
3ст.л. смеси (кетчуп, меласса, арахисовое масло и чеснок)- заменяем соус хойсин
маленькая щепотка чили порошка
совсем немного соли
растительное масло (лучше арахисовое)
Соединить соевый соус, соль, перец и крахмал с небольшим кол-вом воды- положить туда кусочки филе. Замариновать на 30 минут.
В воке или на сковороде обжарить мясо до золотистого цвета. затем добавить лук и соевый соус, несколько минут протушить, влить нашу смесь и прогреть. Подавать.
I came across your site from the foodieblogroll and I'd love to guide Foodista readers to your site. I hope you could add this mongolian chicken widget at the end of this post so we could add you in our list of food bloggers who blogged about mongolian chicken recipes,Thanks!
ReplyDelete