ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Tuesday, September 20, 2011

Polenta and Ricotta Apricot Cake {light}/Легкий Пирог с Рикоттой и Полентой

This old fashioned cake contains no eggs and no butter, is easy to prepare; it is dense, with a nice texture. Good for breakfast or for the tea time.



3/4 cup cut dry apricots
1/4 cup cognac/rum
200g flour
200g polenta
1t.s. baking powder
100g sugar
100ml yogurt
250g ricotta/cottage cheese*
180ml milk
handful crushed toasted almonds

Oven 175C. Pour cognac over apricots and leave them to sit for half an hour. Mix dry and blend liquid ingredients apart, gradually stirring liquid into the dry ones, until smooth. Fold in apricots (drained), nuts.
Line 20cm spring form with baking paper, pour the batter into it, cover with foil and bake for 30 minutes, after take the foil away and continue baking for about 45-55 minutes more, until the skewer comes out clean.
When it has cooled you could glaze with apricot jam on top and serve.

* if using dry cottage cheese, add more milk





Этот старомодный пирог не содержит яиц и масла, легко готовится. Он плотный с интересной текстурой. Хорош на завтрак или к чаю в обед.

3/4ст. кураги
1/4ст. рома/коньяка
200г муки (стакан)
200г поленты
1ч.л. разрыхлителя
100г сахара
100мл йогурта
250г рикотты/творога (если творог сухой, то больше)
180мл молока
пригоршня поджареного нарезаного миндаля


Духовка 175С. Залить курагу алкоголем и дать постоять 30 минут.
Отдельно смешать сухие и мокрые ингредиенты, постепенно вмешивая жидкие, пока тесто не станет однородным. Вмешать орехи и курагу без жидкости. Разьемную форму (20см) выложить бумагой, вылить тесто, накрыть фольгой и печь 30 минут, затем ее снят; и продолжать печь еще 45-55 минут.
Псле того, как пирог остынет, можно его покрыть абрикосовым джемом


No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...