ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, October 21, 2011

Baked Honeyed Apple filled Doughnuts/Пончики с Медово-Яблочной Начинкой

There are so many recipes of baked doughnuts...I was looking for baked ones, as they seem to be healthier version, of course.
This recipe is based on, again, gourmettraveller, as I just love this site. So, found my perfect recipe, now I have to make it more "my style", and this means replacing half of the flour with whole wheat flour, less sugar and instead of rolling hot buns in melted butter, I just use powdered sugar+cinnamon combination.
Lighter result. Tasty breakfast:)



375g whole wheat flour                                            
375g regular flour
10g dry yeast
140g sugar
250ml warm milk
80ml yogurt
2 eggs
1tb.s. olive oil

powdered sugar and cinnamon for dusting

Filling:
3 large sour-sweet apples
60ml water
1/3 cup honey
2 tb.s. sugar
juice of 1 lemon
cinnamon

Combine dry ingredients for the dough. In another bowl combine wet ingredients. Carefully mix them together, knead for several minutes, until a ball can be formed. Leave it in oiled bowl for an hour and cover with plastic.
Prepare filling. Cook all ingredients for the filling in a small pan for 15-20 minutes, until liquid is syrupy.
Blend.
Now roll the dough into a sheet 5 mm thick. Cut out, using a cup or a glass, app. 20 rounds. Place them on covered with paper baking tray. Put 1 tea spoon of apple filling in each. Cut 20 more rounds and cover with them the doughnuts, pinch to seal. Let them stand for another 30 minutes.
Preheat oven to 190C and bake them 10 minutes. let them cool, sprinkle with sugar+cinnamon.








Существует так много рецептов пончиков...я искала именно пончики из духовки, так как в них, конечно, меньше калорий. Этот рецепт основан на одном из рецептов из моего любимого сайта. Итак, рецепт найден, теперь нужно его обработать "на свой лад":) Т.е. половину муки заменить цельнозерновой, меньше сахара, и вместо того, чтобы готовые пончики обвалять в топленом масле, я их просто посыпала пудрой с корицей. Не совсем то? Зато здоровее:) На самом деле получился замечательный завтрак.


375г цельнозерновой муки (мера стаканом)
375г обычной муки
10г сухих дрожжей
140г сахара
250мл теплого молока
80мл йогурта
2 яйца
1ст.л. оливкового масла

пудра и корица для посыпки

Начинка:
3 крупных кисло-сладких яблока
1/3 ст. меда
60мл воды
сок 1 лимона
2 ст.л. сахара
корица


Соединить сухие ингредиенты для теста, В отдельной миске соединить мокрые ингредиенты и осторожно замесить тесто, вымешивая несколько минут. Сформировать шар и оставить его в смазанной миске подниматься минут 60.
Приготовить начинку. Все компоненты сложить в кастрюльку и протушить минут 15, затем взбить блендером.
Теперь раскатать тесто толщиной 5 мм, выдавить ок.20 кружков, сложить их на бумагу на деко, чайной ложкой набирая начинку, положить ее на каждый кружок. Затем выдавить еще 20 штук и выложить их сверху на начинку, сащепить края. Оставить подниматься на минут 30.
Духовка 190С. Выпекать 10 минут. Посыпать пудрой.



No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...