An interesting and delicious combination. Another way to deal with cauliflower.
Inspired by the recipe from gourmettraveller, this is my version.
1 kg cauliflower, cut into florets
4tb.s. olive oil
100g walnuts
2 garlic cloves,
parsley
1 lemon, juice and zest
some salt
sheep cheese
Preheat oven to 200C. Place florets in a baking dish, sprinkle with some oil and walnuts. Bake for 25 minutes.
Serve with a dressing made of olive oil, garlic, lemon rind and lemon juice, parsley. You could put large, but thin slices of cheese on top of the cauliflower, while still quite warm, for the cheese to become soft. If you prefer lighter version, omit cheese part:)
Интересная и вкусная комбинация.
Еще один вариант блюда из цветной капусты. Вдохновиласъ рецептом из интернета и сделала свой вариант.
1 кг цветной капусты, разобраной на средние соцветия
4ст.л. оливкового масла
100г грецких орехов
2 зубка чеснока
петрушка
1 лимон, сок и цедра
немного соли
овечий сыр
Разогрет духовку до 200С, выложитъ капусту в тяжелую форму, политъ немного маслом, посыпать орехами. Запечь 25 минут. Вынуть, политъ заправкой из сока и цедры лимона, соли, петрушки, оливкового масла. По желанию выложить на еще теплую капусту ломтики овечьего/острого сыра
Inspired by the recipe from gourmettraveller, this is my version.
1 kg cauliflower, cut into florets
4tb.s. olive oil
100g walnuts
2 garlic cloves,
parsley
1 lemon, juice and zest
some salt
sheep cheese
Preheat oven to 200C. Place florets in a baking dish, sprinkle with some oil and walnuts. Bake for 25 minutes.
Serve with a dressing made of olive oil, garlic, lemon rind and lemon juice, parsley. You could put large, but thin slices of cheese on top of the cauliflower, while still quite warm, for the cheese to become soft. If you prefer lighter version, omit cheese part:)
Интересная и вкусная комбинация.
Еще один вариант блюда из цветной капусты. Вдохновиласъ рецептом из интернета и сделала свой вариант.
1 кг цветной капусты, разобраной на средние соцветия
4ст.л. оливкового масла
100г грецких орехов
2 зубка чеснока
петрушка
1 лимон, сок и цедра
немного соли
овечий сыр
Разогрет духовку до 200С, выложитъ капусту в тяжелую форму, политъ немного маслом, посыпать орехами. Запечь 25 минут. Вынуть, политъ заправкой из сока и цедры лимона, соли, петрушки, оливкового масла. По желанию выложить на еще теплую капусту ломтики овечьего/острого сыра
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!