This is such a good and low GI snack! I love such things! The idea is taken from taste.com.au.
1 cup (200ml) toasted oats
0,5cup toasted rye flakes
1/4 cup different seeds
1/2 cup dry apricots
vanilla
cinnamon
splash of milk
coconut shred
Put apricots in a small sauce pan with app.100ml water and cinnamon and simmer for 10-15 minutes, until the fruit is soft.
Put in blender toasted flakes, apricots (not too hot), seeds, vanilla. Blend until they start to form a dough. Add some milk to help the mixture glue together.
Form small balls, cover them with coconut. Can be eaten now:)
Makes 12
Я очень люблю всякие перекусы, вот еще один. Идея взята из taste.com.au
1 стакан (200мл) поджареных овсяных хлопьев
0,5 стакана ржаных хлопьев
1/4 ст. семечек
1/2 ст. кураги
ваниль, корица
немного молока
кокосовая стружка
1 cup (200ml) toasted oats
0,5cup toasted rye flakes
1/4 cup different seeds
1/2 cup dry apricots
vanilla
cinnamon
splash of milk
coconut shred
Put apricots in a small sauce pan with app.100ml water and cinnamon and simmer for 10-15 minutes, until the fruit is soft.
Put in blender toasted flakes, apricots (not too hot), seeds, vanilla. Blend until they start to form a dough. Add some milk to help the mixture glue together.
Form small balls, cover them with coconut. Can be eaten now:)
Makes 12
Я очень люблю всякие перекусы, вот еще один. Идея взята из taste.com.au
1 стакан (200мл) поджареных овсяных хлопьев
0,5 стакана ржаных хлопьев
1/4 ст. семечек
1/2 ст. кураги
ваниль, корица
немного молока
кокосовая стружка
Курагу положить в кастрюльку, залить 100мл воды и на малом огне проварить д мягкости, минут 10.
В блендер сложить все ингредиенты, промолоть несколько раз, добавить молока столько, чтобы получить своеобразное тесто. Слепить небольшие шарики, обвалять в кокосе. Можно есть!
выход 12
После праздников все эти овсяные рецепты будут очень кстати...
ReplyDelete