These soft and tender muffin rolls made sweet start of the day...just watch not to eat too many, even though they contain minimum fat, they are still muffins;)
150g regular flour
150g whole wheat flour + some regular flour to roll
110ml yogurt
1 cup (200g) cottage cheese
pinch of salt
2 tb.s. sugar
5g vanilla sugar
5g baking powder
Nesquik powder cocoa
3tb.s. strawberry jam
powdered sugar
Preheat oven to 200C.
Mix flour, baking powder, salt, sugar, vanilla, add cottage cheese and yogurt, mix until the dough can be shaped into a ball. Sprinkle working surface with flour, divide the dough into 2 halves.
Roll one half into rectangle, sprinkle with cocoa and roll it up. Cut into 3 parts. Grease muffin forms, place these 3 parts into 3 muffin forms. Repeat with another half.
Bake for 25-30 minutes. Glaze with strawberry jam + powdered sugar.
Эти мягкие и нежные маффины стали для меня сладким началом дня! Осторожно! Опасайтесь не съесть слишком много...они хоть и с минимальным содержанием жира, но все же маффины:)
Ингредиенты:
150г обычной муки
150г цельнозерновой
110мл йогурта
1 чашка (200г) творога
щепотка соли
2ст.л. сахара
5г ванильного сахара
5г разрыхлителя
какао Несквик
3ст.л. клубничного джема+сахарная пудра
Духовка 200С.
Смешайте муку, соль, разрыхлитель, сахар, ваниль, йогурт и творог, вымешивайте, пока не сможете слепить шар.
Разделите на 2 части. Одну раскатайте в прямоугольник, посыпте какао и сверните рулетом, Разрежте на 3 части и каждую сложите в смазанные формы для маффинов.
Повторите со второй частью теста то же самое.
Выпекайте ок.25-30 мин. После полейте глазурью.
150g regular flour
150g whole wheat flour + some regular flour to roll
110ml yogurt
1 cup (200g) cottage cheese
pinch of salt
2 tb.s. sugar
5g vanilla sugar
5g baking powder
Nesquik powder cocoa
3tb.s. strawberry jam
powdered sugar
Preheat oven to 200C.
Mix flour, baking powder, salt, sugar, vanilla, add cottage cheese and yogurt, mix until the dough can be shaped into a ball. Sprinkle working surface with flour, divide the dough into 2 halves.
Roll one half into rectangle, sprinkle with cocoa and roll it up. Cut into 3 parts. Grease muffin forms, place these 3 parts into 3 muffin forms. Repeat with another half.
Bake for 25-30 minutes. Glaze with strawberry jam + powdered sugar.
Эти мягкие и нежные маффины стали для меня сладким началом дня! Осторожно! Опасайтесь не съесть слишком много...они хоть и с минимальным содержанием жира, но все же маффины:)
Ингредиенты:
150г обычной муки
150г цельнозерновой
110мл йогурта
1 чашка (200г) творога
щепотка соли
2ст.л. сахара
5г ванильного сахара
5г разрыхлителя
какао Несквик
3ст.л. клубничного джема+сахарная пудра
Духовка 200С.
Смешайте муку, соль, разрыхлитель, сахар, ваниль, йогурт и творог, вымешивайте, пока не сможете слепить шар.
Разделите на 2 части. Одну раскатайте в прямоугольник, посыпте какао и сверните рулетом, Разрежте на 3 части и каждую сложите в смазанные формы для маффинов.
Повторите со второй частью теста то же самое.
Выпекайте ок.25-30 мин. После полейте глазурью.
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!