ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Sunday, October 2, 2011

Peynirli Menemen/ Vegetable Turkish Omelette with Cheese/Турецкий Омлет с Сыром

A very good start of the day with proteins and veggies, tasty and simple! This kind of breakfast one can find in any Turkish cafe during mornings. There are variations to it, this one is quite basic, but usually I don't need more than this, actually. As it is prepared traditionally in such nice one portion frying pans, this recipe is for one:



3 eggs
half an onion
1 large tomato (cut into cubes)
1 green chilli pepper, cut
salt, black pepper
some white cheese

On olive oil first cook onions, then add tomatoes and pepper, cook until soft, add eggs and stir. Cook for several minutes, stirring maybe one or 2 more times. Top with cheese cubes in the end. It will have solid and watery parts. Serve with fresh white bread.

Очень хорошее начало дня, богатый белками и клетчаткой завтрак, простой и вкусный! Вот такой омлет можно заказать практически в любом турецком кафе утром. Его готовят немного по-разному; этот рецепт базовый и мне, если честно, больше даже и не нужно. Так как традиционно его подают в таких славных однопорционных сковородках, здесь рецепт рассчитан на одного.

3 яйца
половина луковицы
1 большой помидор (кубиками)
1 зеленый чили, нарезаный
соль, черный перец
молодой сыр/брынза

На оливковом масле поджарить лук, добавить помидор, перец, готовить до мягкого состояния, вбить яйца, пермешать. Готовить несколько минут, перемешивая еще 1-2 раза. В конце добавить сыр. Подавать со свежим белым хлебом.




No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...