ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, October 28, 2011

Strawberry Custard Dessert {light}/Легкий Клубничный Крем-Десерт

Since I'm into running and trying to keep my summer weight through this winter (kind of an experiment:)) cutting on sugar and fat is essential. But it's really hard without any kind of sweet.
It's creamy, light with crunchy bits of lady fingers, delicious!



For 4 small bowls:

8 lady fingers biscuits
frozen strawberry
200g cottage cheese
2 eggs
230ml milk
vanilla
2tb.s. sugar (to taste)
2tb.s. wheat flour
pinch of salt

First prepare thick custard by boiling 200ml of milk with vanilla, in another bowl mix egg yolks with sugar and flour+30ml milk. Add this into milk whisking constantly, return to the fire and cook for several seconds whisking, until it has thickened. Let it cool off.
Beat egg whites with pinch of salt until stiff. Place cottage cheese in blender and pulse until it is creamy. Add custard to the cottage cheese, blend and stir in egg whites.
Cut biscuits in halves. Place one layer onto the bottom of the bowl, add frozen strawberries, cover with cream, repeat one more time. Set the dessert in the fridge for an hour.
For those who don't like crunchy bits, just sprinkle biscuits with strawberry or vanilla syrup or alcohol.
Enjoy!




Так как я теперь занимаюсь бегом и решила постараться сохранить свой летний вес до следующего лета (вроде експеримента:)) для меня стало необходимостью урезать количество сахара и жиров. Но без десертов жить довольно сложно!
Этот десерт кремовый, легкий, с хрустящим печеньем внутри...очень вкусно!
Тут на 4 маленькие порции:

8 печеньиц савоярди
замороженая клубника
200г творога
230мл молока
2 яйца
2ст.л. сахара (по вкусу)
2ст.л. муки
ваниль
щепотка соли

Для начала сварим заварной густой крем. Закипятить молоко с ванилью, отдельно взбить желтки с сахаром, мукой и 30мл молока. Ввести эту смесь в молоко, взбивая, загустить. Остудить.
Взбить белки.
В посуду для подачи выложить печенье, затем клубнику (можно не размораживать), слой крема и повторить. Остудить примерно час и можно подавать.






No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...