ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Monday, November 7, 2011

Hazelnut -Apricot Granola/Абрикосово-Ореховая Гранола

This is kind of basic recipe, but very much loved by us. My daughter eats it dry just with a spoon:) You can substitute fruit and nut to your preference or to what you've got at home.



2x240ml cups oat flakes (rolled oats work best)
0,5 cup coconut shred
0,5 cup crashed hazelnuts
2 full tb.s. vegetable oil
2 full tb.s. flower honey
0,5 cup cut dry apricots
pinch of salt

Mix together oats, nuts and coconut with some salt. Spread over baking tray. Add honey and oil (easy to measure honey, when the table spoon is a bit oily), add salt. Mix everything with your hand. Bake at 175C for about 14 minutes, toss 1-2 times. When out of the oven add fruit. Store in an airtight container.





Это, так сказать, базовый рецепт, который мы очень любим. Моя дочка ест ее даже в сухом виде ложкой:) Фрукт или орехи можно заменить по вкусу или по наличию дома.

2х240мл стакана овсяных хлопьев
0,5ст кокосовой стружки
0,5ст толченых орехов (не очень мелко)
2ст.л. цветочного меда
2ст.л. растительного масла
0,5ст нарезанной кураги
щепотка соли

Смешать овес, орехи и кокос, добавить соль. Разложить равномерно по деку. Добавить мед и масло, руками размешать. Печь при 175С ок.14 минут. Перемешать 1-2 раза. Вынуть и добавить фрукты. Хранить в плотном контейнере.

5 comments:

  1. These granolas are looking delish!! A must for a great breakfast!

    ReplyDelete
  2. Looks delicious. Would love for you to share your pictures with us over at foodepix.com.

    ReplyDelete
  3. Очень вкусно! Дочка (3 года) тоже ест в сухом виде :)

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...