ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Thursday, November 10, 2011

Quince Tarte Tatin/Айвовый Тарт Татен

Quince is one of my favourite fruits, and I suggest that you don't substitute it here for apples or pears, or whatever...use quince! It comes out lovely and smells amazing!



For the crust (I used David Lebovitz "diet" version)

3/4cup (110g) flour
pinch of salt
1,5tb.s. sugar
30g butter
45ml cold water

Mix flour with sugar and salt, add butter and cut it into crumbs with the knife, Pour water, form into a ball, cover with plastic and refrigerate for min.30 minutes.

For quinces

take 4 large quinces
500ml water
10g vanilla sugar
0,5 lemon juice
25-30g butter

Cut quinces into 4 parts, remove stones, cut each part into 4 more. Boil large pan with water, place quince wedges into it and boil for 5-7 minutes, until they are soft.
Place small pan on fire with 500ml water, lemon juice and vanilla. Cook on low until only 1/4 is left. Add butter and watch the mixture becomes darker. Set aside.
Take 26cm form, cover with baking paper, pour some caramel into it, cover with quinces, try to lay them very tight to each other, pour the rest of the caramel on top.
Roll the pastry a bit bigger, than your form and cover the tart.
Bake at 190C for 35-40min. Invert the form and serve!




Айва -один из моих любимых фруктов, и я советую не заменять ее тут ни яблоками, ни грушами, ни еще чем-то.  Тарт получается очень вкусным и пахнет замечательно!

Для теста (я взяла рецепт "диетического" теста от Дэвида Лебовиц)

110г (3/4ст.) муки
1,5ст.л. сахара
щепотка соли
30г слив. масла
45мл холодной воды

Смешать муку, соль, сахар, добавить масло, порубить ножем и влить воду. Замесить тесто, завернуть в пакетик и сложить в холодильник на 30 минут как минимум.


Фрукты

4 крупные айвы
500мл воды
сок 0,5 лимона
200г сахара
10г ванильного сахара
25-30г слив.масла

Айву разрезать на 4 части, вынуть серединку, каждую часть разрезать еще на 4. Закипятить большую кастрюлю с водой, положить туда фрукт и прокипятить минут 7. Слить.
В другой кастрюльке закипятить 500мл воды, ваниль и сок и варить на малом огне, пока не останется 1/4, тогда добавить масло. Карамель потемнеет, выключить.
Выложить 26см форму бумагой, налить немного карамели, выложить плотно айву, еще пoлить карамелью.
Раскатать тесто немного больше, чем форма. Накрыть тестом айву.
Выпекать при 190С ок.40 минут. Перевернуть в горячем виде. Подавать

2 comments:

  1. Desde luego tiene una pinta estupenda. Un beso desde Murcia..seguimos..

    ReplyDelete
  2. I suppose it's something good?:) sorry, my Spanish is awful

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...