For the love of peanuts:) These balls make great snack throughout the day. They are sugar free (if without chocolate cover)! And also inexpensive to make, just with a few ingredients.
300g roasted and salted peanuts (make sure they are not too salty)
2 packs x 25g light vanilla pudding (sugar free and low fat)
2tb.s. molasses or honey
splash of milk/dairy free milk (maybe 2-3tb.s.)
handful dry cranberries
app.3 tb.s. WW flour (to thicken the mixture)
2x80g dark chocolate
2 t.s. espresso powder
1tb.s.low fat margarine
Blend peanuts into paste, add pudding, milk, cranberries and molasses. If it's a bit runny, add some flour.
Roll walnut sized balls with your hands (makes about 24). Place the balls in freezer for s short while.
Melt chocolate with espresso powder, add margarine. After adding margarine and coffee the texture of melted chocolate becomes thicker, so that each ball can be easily covered with chocolate using your hands even.
Freeze the balls again. They can be kept in the refrigerator for several days.
Любви к арахису посвящается:) Эти шарики хороши, как перекус в течении дня. Они без сахара! И еще немаловажно- совсем недороги в приготовлении, в них всего несколько ингредиентов.
300г поджареного и подсоленого арахиса (убедитесь, что он не очень соленый)
2 упаковки х25г легкого ванильного пудинга (без сахара и с малым содержанием жира)
2ст.л. мелассы или меда
немного молока/ орехового молока (всего 2-3 ст.л.)
пригоршня сушеной клюквы
ок.3ст.л. цельнозерновой муки (для сгущения)
2х80г темного шоколада
2ч.л. порошка еспрессо
1ст.л. маргарина с низким содержанием жира
Смолоть орехи в блендере в пасту, добавить мед, пудинг, клюкву, молоко. Хорошо пропульсировать. Добавить муки, если смесь жидковатая.
Руками сформировать шарики размером с грецкий орех. Сложить их в морозилку.
Растопить шоколад с кофе, добавить маргарин. Шоколад становится не таким жидким и конфеты можно будет им покрыть, как пластилином. Опять охладить конфеты. Хранить несколько дней в холодильнике.
300g roasted and salted peanuts (make sure they are not too salty)
2 packs x 25g light vanilla pudding (sugar free and low fat)
2tb.s. molasses or honey
splash of milk/dairy free milk (maybe 2-3tb.s.)
handful dry cranberries
app.3 tb.s. WW flour (to thicken the mixture)
2x80g dark chocolate
2 t.s. espresso powder
1tb.s.low fat margarine
Blend peanuts into paste, add pudding, milk, cranberries and molasses. If it's a bit runny, add some flour.
Roll walnut sized balls with your hands (makes about 24). Place the balls in freezer for s short while.
Melt chocolate with espresso powder, add margarine. After adding margarine and coffee the texture of melted chocolate becomes thicker, so that each ball can be easily covered with chocolate using your hands even.
Freeze the balls again. They can be kept in the refrigerator for several days.
Любви к арахису посвящается:) Эти шарики хороши, как перекус в течении дня. Они без сахара! И еще немаловажно- совсем недороги в приготовлении, в них всего несколько ингредиентов.
300г поджареного и подсоленого арахиса (убедитесь, что он не очень соленый)
2 упаковки х25г легкого ванильного пудинга (без сахара и с малым содержанием жира)
2ст.л. мелассы или меда
немного молока/ орехового молока (всего 2-3 ст.л.)
пригоршня сушеной клюквы
ок.3ст.л. цельнозерновой муки (для сгущения)
2х80г темного шоколада
2ч.л. порошка еспрессо
1ст.л. маргарина с низким содержанием жира
Смолоть орехи в блендере в пасту, добавить мед, пудинг, клюкву, молоко. Хорошо пропульсировать. Добавить муки, если смесь жидковатая.
Руками сформировать шарики размером с грецкий орех. Сложить их в морозилку.
Растопить шоколад с кофе, добавить маргарин. Шоколад становится не таким жидким и конфеты можно будет им покрыть, как пластилином. Опять охладить конфеты. Хранить несколько дней в холодильнике.
Классные конфеты, Ольга, сочетание арахиса и клюквы прекрасное! Возьму на заметку:)
ReplyDeleteSpasiiibo:)
ReplyDelete