Soft, very fragrant truffles with a whole hazelnut inside. Since I'm trying to cut my carbs intake I just coated them in cocoa powder - you could use chocolate for coating, if you don't mind additional calories. Oh, and they are sugar free.
0,5 cup ww flour (roasted on a frying pan)
pinch of salt
5g baking powder
5 large dried figs
2t.s. espresso powder
good handful of roasted hazelnuts+ some for filling
2x25g packs light (sugar free) vanilla pudding
some milk (maybe 3 tb.s.)
cocoa powder for coating
Roast flour on frying pan on low heat, constantly stirring, until the flour is slightly yellow. Cut figs and place them in blender together with nuts and all the other ingredients. Pulse several times, add some milk...just enough to make the dough sticky. Shape into (14) balls, placing hazelnut inside each of them, then coat.
Refrigerate before serving.
Мягкие и очень ароматные трюфели с целым лесным орехом внутри. Так как я пытаюсь уменьшить потребление углеводов, я их просто обваляла в какао, вы можете покрыть их шоколадом, если не считаете лишние каллории:) Да, и они без сахара.
0,5 ст, цельнозерновой муки (подсушить на сковороде)
щепотка соли
5г разрыхлителя
5 сушеных крупных инжирин
2ч.л. порошка еспрессо
хорошая пригоршня фундука (поджареного)+ несколько для начинки
2х25г упаковки легкого ванильного пудинга (без сахара)
немного молока (2-3ст.л.)
На малом огне на сковороде, помешивая, подсушить муку, пока она не приобретет желтоватый цвет. Порезать инжир, сложить его в блендер со всеми остальными ингредиентами и пропульсировать. Затем добавить молоко, столько, сколько нужно, чтобы масса стала лепиться. Сформировать (14) конфет, внутрь каждого положить по целому ореху. Обвалять в какао и хранить в холодильнике.
0,5 cup ww flour (roasted on a frying pan)
pinch of salt
5g baking powder
5 large dried figs
2t.s. espresso powder
good handful of roasted hazelnuts+ some for filling
2x25g packs light (sugar free) vanilla pudding
some milk (maybe 3 tb.s.)
cocoa powder for coating
Roast flour on frying pan on low heat, constantly stirring, until the flour is slightly yellow. Cut figs and place them in blender together with nuts and all the other ingredients. Pulse several times, add some milk...just enough to make the dough sticky. Shape into (14) balls, placing hazelnut inside each of them, then coat.
Refrigerate before serving.
Мягкие и очень ароматные трюфели с целым лесным орехом внутри. Так как я пытаюсь уменьшить потребление углеводов, я их просто обваляла в какао, вы можете покрыть их шоколадом, если не считаете лишние каллории:) Да, и они без сахара.
0,5 ст, цельнозерновой муки (подсушить на сковороде)
щепотка соли
5г разрыхлителя
5 сушеных крупных инжирин
2ч.л. порошка еспрессо
хорошая пригоршня фундука (поджареного)+ несколько для начинки
2х25г упаковки легкого ванильного пудинга (без сахара)
немного молока (2-3ст.л.)
На малом огне на сковороде, помешивая, подсушить муку, пока она не приобретет желтоватый цвет. Порезать инжир, сложить его в блендер со всеми остальными ингредиентами и пропульсировать. Затем добавить молоко, столько, сколько нужно, чтобы масса стала лепиться. Сформировать (14) конфет, внутрь каждого положить по целому ореху. Обвалять в какао и хранить в холодильнике.
Thank you! Let me know if you do:)@Purabi Naha
ReplyDelete