ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Thursday, February 2, 2012

Lighter Coffee Walnut Muffins/Маффины с Кофе и Грецким Орехом{легкие}

These muffins we had for a Birthday Party of our 1 year old daughter (another super easy and pretty dessert is here). The well known cake is made in muffin forms, so they can nicely be served individually. And after small research in the internet I got this lighter version of the recipe.

They are light, moist with all the coffee and nuts fragrances. Another cake with coffee aroma, that I made before and you might like is here.






275g WW flour
5g baking powder
100g sugar
1 full tb.s. espresso coffee powder + 1tb.s. water
3tb.s. walnut oil
225ml yogurt
handful chopped walnuts
2 eggs

Mix dry ingredients. In another bowl mix wet ingredients and carefully combine them together. Grease 6 muffin forms, divide the batter between them, filling each form almost to the top.
Bake at 160C for 30-35 minutes. Muffins can be frozen in an airtight container before they are frosted.

Frosting:

about 1 cup well strained Greek yogurt
1,5t.s. espresso coffee powder+ a bit of milk
several tb.s. vanilla powdered sugar (to taste)

Cut the top of each cake, drizzle some sweet espresso over and pipe frosting, serve.



Мы праздновали год нашей мледшей дочки вот этими маффинами.  Всем хорошо известный торт я сделала в форме кексов, очень удобно подавать индивидуальными порциями. И после небольшого исследования в интернете, у меня получились вот эти облегченные кексы.

Они легкие, мягкие и все ароматы кофе и орехов в них сохранены. Еще один торт с ароматом кофе, который может вас заинтересовать, я делала раньше и он вот тут.


275г цельнозерновой муки
5г разрыхлителя
100г сахара
1 полная ст.л. еспрессо порошка+1 ст.л. воды
3ст.л. растительного (орехового) масла
225мл йогурта
2 яйца
пригоршня порезаных грецких орехов


Смешать сухие ингредиенты. В отдельной миске смешать мокрые и аккуратно все соединить. Смазать 6 форм маслом и заполнить почти до верха.
Выпекать при 160С 30-35минут. Не покрытые маффины можно заморозить.

Покрытие:

ок.1 стакана отвешенного йогурта
1,5ч.л. еспрессо+ немного молока
сахарная ванильная пудра

Все смешать. Срезать верх каждого кекса, побрызгать сладким еспрессо и при помощи конверта нанести на кексы покрытие.


No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...