It's like advanced cookie with tangy filling with bitter sweet crunchy chocolate chunks!:) I think prunes-dark chocolate is just a very good combination. Similar (with dried fruit) and also very tasty recipe is here.
125ml WW flour (bit more than half a cup)
125ml AP flour
5g baking powder
pinch of salt
90g butter/light margarine
100g sugar
vanilla
1 egg
200g prunes
200ml water
handful chocolate chunks
Mix dry ingredients, add mixed wet ingredients. The dough will be crumbly. Line square baking form with paper. Press into the bottom of the form 2/3 of crumbles. Bake for 20 minutes at 175C. Take it out and cool a little.
Cook prunes in water until soft. Blend to create a paste. Spread this paste over the crust, sprinkle with chocolate chunks and the rest of dough crumbs, slightly press them down.
Bake for 40 more minutes. After it is bakes, refrigerate it in the form for a couple of hours. Cut into bars when cooled.
Makes 12-16 pieces
Песочное тесто, начинка с кислинкой и хрустящими кусочками темного шоколада. Я думаю, что чернослив-шоколад, одна из лучших комбинаций. Похожий рецепт и тоже очень вкусный у меня тут.
125мл обычной муки
125мл цельнозерновой
5г разрыхлителя
щепотка соли
90г слив. масла/легкого маргарина
ванилин
1 яйцо
200г чернослива
стакан воды
горсть шоколадных кусочков
Смешать сухие компоненты. К ним добавить мокрые. Тесто будет крохким. Отделить 2/3 теста и вдавить его в квадратную форму, проложенную бумагой. Выпечь 20 минут и вынуть, немного остудить.
Чернослив проварить в воде до размягчения и блендером смолоть в пюре. Нанести это пюре на тесто, посыпать шоколадом и сверху оставшимися крошками от теста. Немного вдавить.
Выпекать еще минут 40. Полностью охладить в холодильнике, затем нарезать. Получается 12-16 порций.
125ml WW flour (bit more than half a cup)
125ml AP flour
5g baking powder
pinch of salt
90g butter/light margarine
100g sugar
vanilla
1 egg
200g prunes
200ml water
handful chocolate chunks
Mix dry ingredients, add mixed wet ingredients. The dough will be crumbly. Line square baking form with paper. Press into the bottom of the form 2/3 of crumbles. Bake for 20 minutes at 175C. Take it out and cool a little.
Cook prunes in water until soft. Blend to create a paste. Spread this paste over the crust, sprinkle with chocolate chunks and the rest of dough crumbs, slightly press them down.
Bake for 40 more minutes. After it is bakes, refrigerate it in the form for a couple of hours. Cut into bars when cooled.
Makes 12-16 pieces
Песочное тесто, начинка с кислинкой и хрустящими кусочками темного шоколада. Я думаю, что чернослив-шоколад, одна из лучших комбинаций. Похожий рецепт и тоже очень вкусный у меня тут.
125мл обычной муки
125мл цельнозерновой
5г разрыхлителя
щепотка соли
90г слив. масла/легкого маргарина
ванилин
1 яйцо
200г чернослива
стакан воды
горсть шоколадных кусочков
Смешать сухие компоненты. К ним добавить мокрые. Тесто будет крохким. Отделить 2/3 теста и вдавить его в квадратную форму, проложенную бумагой. Выпечь 20 минут и вынуть, немного остудить.
Чернослив проварить в воде до размягчения и блендером смолоть в пюре. Нанести это пюре на тесто, посыпать шоколадом и сверху оставшимися крошками от теста. Немного вдавить.
Выпекать еще минут 40. Полностью охладить в холодильнике, затем нарезать. Получается 12-16 порций.
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!