ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Thursday, February 23, 2012

Strawberry Streusel Cake/Песочный Пирог с Клубникой

Very easy cake to put together and it's great with plain yogurt by the side for the breakfast. This cake is enlightened, but still airy and delicious with fragrant strawberries on top.



1 cup WW flour
1 cup AP flour
10g baking powder
1tb.s. lemon juice
pinch of salt
bourbon vanilla
1 cup milk
4tb.s. vegetable oil
1 egg
50g sugar (or to taste)



400g frozen strawberries
4tb.s. WW flour
2tb.s. sugar
1tb.s. vegetable oil

Mix dry ingredients (baking powder+lemon juice) in a bowl, separately combine wet ones and gently fold into dry and transfer the dough into lined with paper rectangular baking form.
Place strawberries over the dough (defrosted). Sprinkle with streusel topping (all ingredients combined) and bake 60-70 minutes. Let it cool and serve (it's nice both warm and cold).
Makes 9-12 pieces


Очень прост в приготовлении, хорош на завтрак с йогуртом, например. Этот пирог облегчен (меньше масла, сахара и цельнозерновая мука), и результат все равно замечательный- воздушный, вкусный с ароматной клубникой.


1 ст. обычной муки
1ст. цельнозерновой
10г разрыхлителя
1ст.л. лимонного сока
щепотка соли
ваниль бурбон
1ст. молока
4 ст.л. растительного масла
1 яйцо
50г сахара (или по вкусу)

400г замороженой клубники
4ст.л. цельнозерновой муки
2ст.л. сахара
1ст.л. растительного масла



Смешать сухие ингредиенты (вместе с разрыхлителем и соком лимона), отдельно смешать мокрые и аккуратно соединить. Перенести тесто в прямоугольную форму (на бумагу). Выложить сверху размороженую клубнику, посыпать крошкой (смешав муку, сахар и масло). Печь при 175С 60-70 минут. Остудить и подавать (он хорош и в теплом и в холодном виде).
Получается 9-12 порций


2 comments:

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...