ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Wednesday, February 29, 2012

Sweet Potato Breakfast Bread/Хлеб из Сладкого Картофеля на Завтрак

I do believe that we are what we eat, and that food makes a big difference. So to be in good condition and good mood I try to choose healthy food.

Today I offer to you this nice moist and naturally sweet bread/cake with crunchy crust. There is no sugar in the recipe, but bread is sweet enough to eat it as a snack or on breakfast with something savoury. My children ate it surprisingly well:)

Sweet potatoes are really healthy vegetables, and what is important for me- rich in beta carotine, which cares for the health of your eyes (and skin). And this bread is pretty much packed with this lovely vegetable.



2 cups baked and mashed sweet potato (I guess pumpkin would work nicely too)
3 eggs
vanilla
pinch of salt
4tb.s. vegetable oil
1t.s. cinnamon
1/4t.s. ground ginger
1/2cup raisins
handful pepitas
1 3/4 cups WW flour
10g baking powder
1tb.s. lemon juice

Combine baked (at 200C for 45 minutes) and mashed potato with the other wet ingredients. Carefully add dry ingredients. Grease rectangular baking form and transfer the batter into it. Sprinkle with some pepitas on top.
Bake at 175C for 1,5 hours.
Store in refrigerator.

You could check these out as well
Pear Bread and Date Bread


Я верю, что мы действительно то, что мы едим и что еда играет большую роль. Поэтому я стараюсь готовить полезную еду, чтобы оставаться бодрой  в хорошем настроении.

Сегодня я Вам предлагаю этот полезный хлеб/кекс с хрустящей корочкой, сладковатый, но без сахара. Он подойдет и как перекус и на завтрак с чем-то несладким. Мои дети на удивление хорошо его ели:)

Сладкий картофель действительно один из самых полезных овощей, богат бета каротином- для зрения и кожи. А в этот хлеб содержит довольно большое количество сладкого картофеля.


2 стакана печеного и толченого сладкого карофеля (можно взять и тыкву)
3 яйца
ваниль
щепотка соли
4ст.л. растительного масла
1ч.л. корицы
1/4 ч.л. порошка имбиря
1/2 ст. изюма
пригоршня тыквенных семечек (подсушеных)
1 3/4 ст. цельнозерновой муки
10г разрыхлителя
1ст.л. лимонного сока


Соединить печеных картофель (при 200С 45 минут) и остальные мокрые ингредиенты, к ним добавить сухие. Смазать прямоугольную форму, выложить туда тесто и присыпать сверху семечками. Выпекать при 175С 1,5 часа.
Хранить в холодильнике

Возможно Вас заинтересуют: Грушевый Хлеб и Хлеб с Финиками




No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...