Beautiful recipe. Actually not very easy to find anywhere online as people mostly buy those packaged ready to make mixes.
Tender, soft, easy to eat more than one pancakes with apples, just the right pancakes, really.
Living abroad now I sometimes think back of living in the Netherlands and of those visits to lovely pannenkoekhuis cafes after long walk in the park or on the beach (they are among the best beaches in the world! Endless dunes and long and broad white sandy coast line- perfect, especially for children and dogs:) and order one of these (they can be really large in size!). Apple pancakes are my favourites- they are good as breakfast or a dessert. Serve them with vanilla or cinnamon powdered sugar or apple sauce.
For 10 thin pancakes:
2 eggs
pinch of salt
2tb.s. sugar
2tb.s. vegetable oil
500ml milk
200g flour
thinly and evenly sliced apples (core removed)
Mix eggs with salt sugar and oil, pour milk, sift flour and whisk so that there are no lumps. The batter will be thin.
Heat frying pan, put some oil or butter on it, lower the heat and pour some batter onto the pan, add sliced apples on top and fry until the edges are golden flip and fry for 1 minute more or so.
Прекрасный рецепт. Вообще-то, не так просто найти в интернете, видимо многие готовят их из покупных миксов для блинов.
Нежные, мягкие, легко сьесть больше одного- блины с яблоками, просто очень правильный рецепт.
Проживая сейчас заграницей, иногда вспоминаю жизнь в Нидерландах, походы в эти милые блинные кафе, после длительных прогулок в парке или по пляжу( кстати пляжи там одни из самых лучших в мире! Бесконечные дюны, широкое и длинное побережье с белым песком- идеально, особенно для детей и собак:) и эти блины (они бывают очень даже большие). С яблоком- мои любимые, как завтрак или десерт. Подавайте их с ванильной или коричной сахарной пудрой или с яблочным соусом.
На 10 тонких блинов:
2 яйца
щепотка соли
2ст.л. сахара
2ст.л. растительного масла
500мл молока
200г муки
тонкие и ровные дольки яблок (без сердцевины)
Смешайте яйца с солью, сахаром, маслом. Влейте молоко, просейте муку. Взбейте все, чтобы небыло комков. Нагрейте сковороду с небольшим кол-вом масла, уменьшите огонь, налейте немного теста, поверх положите дольки яблок. Жарить, пока края не станут золотистыми, переверните и подержите еще немного.
Tender, soft, easy to eat more than one pancakes with apples, just the right pancakes, really.
Living abroad now I sometimes think back of living in the Netherlands and of those visits to lovely pannenkoekhuis cafes after long walk in the park or on the beach (they are among the best beaches in the world! Endless dunes and long and broad white sandy coast line- perfect, especially for children and dogs:) and order one of these (they can be really large in size!). Apple pancakes are my favourites- they are good as breakfast or a dessert. Serve them with vanilla or cinnamon powdered sugar or apple sauce.
For 10 thin pancakes:
2 eggs
pinch of salt
2tb.s. sugar
2tb.s. vegetable oil
500ml milk
200g flour
thinly and evenly sliced apples (core removed)
Mix eggs with salt sugar and oil, pour milk, sift flour and whisk so that there are no lumps. The batter will be thin.
Heat frying pan, put some oil or butter on it, lower the heat and pour some batter onto the pan, add sliced apples on top and fry until the edges are golden flip and fry for 1 minute more or so.
Прекрасный рецепт. Вообще-то, не так просто найти в интернете, видимо многие готовят их из покупных миксов для блинов.
Нежные, мягкие, легко сьесть больше одного- блины с яблоками, просто очень правильный рецепт.
Проживая сейчас заграницей, иногда вспоминаю жизнь в Нидерландах, походы в эти милые блинные кафе, после длительных прогулок в парке или по пляжу( кстати пляжи там одни из самых лучших в мире! Бесконечные дюны, широкое и длинное побережье с белым песком- идеально, особенно для детей и собак:) и эти блины (они бывают очень даже большие). С яблоком- мои любимые, как завтрак или десерт. Подавайте их с ванильной или коричной сахарной пудрой или с яблочным соусом.
На 10 тонких блинов:
2 яйца
щепотка соли
2ст.л. сахара
2ст.л. растительного масла
500мл молока
200г муки
тонкие и ровные дольки яблок (без сердцевины)
Смешайте яйца с солью, сахаром, маслом. Влейте молоко, просейте муку. Взбейте все, чтобы небыло комков. Нагрейте сковороду с небольшим кол-вом масла, уменьшите огонь, налейте немного теста, поверх положите дольки яблок. Жарить, пока края не станут золотистыми, переверните и подержите еще немного.
A VI UZHE NE V GOLLANDII ZHIVETE?
ReplyDelete@Anonymouszdravstvujte:) vremenno ne tam, no serdcem vsegda ryadom:)) na stranichke "obo mne" napisano bol'she
ReplyDeleteИ все же я люблю Голландию, пусть и заочно:)))
ReplyDelete@Вениамин tyazhelo ne lyubit' ee...razve chto pogoda i nalogi, kak oni govoryat, a tak- skazka:)
ReplyDelete