ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Wednesday, March 28, 2012

Peanut Butter Cherry Jelly Cups/Арахисовые Стаканчики с Вишневым Желе

It's a cross between cookie and muffin. Delicious mini treats that take minimum time to prepare. I used here home made peanut butter, so it took extra couple of minutes longer:)



200ml peanut butter
app.180ml chilled butter or margarine (I used light margarine)
pinch of salt (if your peanut butter contains no salt)
vanilla
200ml sugar
2 eggs
50ml milk
1 cup AP flour
1,5 cups WW flour
10g baking powder

app.150ml cherry or other type jelly

Mix butters, salt, vanilla and sugar, add eggs, baking powder and flours. Blend well. Divide the dough into 2 parts, roll each part into log and wrap in plastic. Chill in refrigerator overnight or for several hours. You could also freeze it and use later in a week.

Preheat oven to 175C. Cut the log into (12) parts. Roll a little each of the 12 pieces and put into small muffin tins. Press each cookie a bit. Bake for 15-17 minutes. Let them cool completely. Make holes in each muffin using apple corer and fill with chilled, but still pourable jelly. Set in the fridge for an hour or so before serving.





Это что-то среднее между печеньем и маффином. Вкусный мини десерт, который очень легко приготовить. Я делала их с домашним арахисовым маслом, поэтому готовка заняла на пару минут дольше:)

200мл арахисового масла/пасты
ок.180мл охлажденного слив. масла или маргарина (я брала легкий маргарин)
щепотка соли, если масло не соленое
ваниль
200мл сахара
2 яйца
50мл молока
1 ст. обычной муки
1.5 ст. цельнозерновой муки
10г разрыхлителя

ок.150мл вишневого или другого желе



Смешать оба масла, соль, сахар, ваниль, добавить яйца , молоко и муку с разрыхлителем. Хорошо все смешать блендером, разделить тесто на 2 части, раскатать обе части в форме полена и обернуть пленкой. Спрятать в холодильник на ночь или в морозилку и продолжить через несколько дней.

Духовка 175С. Вынуть одно "полено", развернуть, разрезать на (12) частей, каждую вдавить в формы для небольших кексов, выпекать 15-17 минут. Остудить. Сделать отверстия в каждом кексе используя приспособление для чистки яблок, влить холодное, но еще жидковатое желе и остудить до подачи.





No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...