Another lovely Dutch recipe. I think these little pink cakes are just adorable! Tasty tender and buttery cake with sweet fondant on top. My daughters absolutely love them:) And the way kitchen smells after baking them...it's so seductive!
1 1/2 cup sugar (cup 200ml)
200g butter
1 3/4 cup flour
4 eggs
1tb.s. lemon zest
4tb.s. red berry juice (I took pomegranate syrup for some tanginess )
11-12 tb.s. powdered sugar
1.Mix together sugar and butter until creamy, add zest and eggs. Sift flour and blend the dough really well.
2.Grease 12 large muffin tins. Divide the batter between them filling only half of every tin.
3.Bake at 175C app. 35 minutes.
4.Let them cool completely. Cut the tops of cakes off to make them flat.
5.Mix powdered sugar and juice. Spread over cakes and let them dry. Serve!
Еще один замечательный рецепт Голландской кухни. По-моему эти маленькие розовые пирожные просто очаровательны! Вкусное нежное тесто и сладккая глазурь. Мои дочки влюблены:) А как потом пахнет кухня...так соблазнительно!
1 1/2 cup sugar (cup 200ml)
200g butter
1 3/4 cup flour
4 eggs
1tb.s. lemon zest
4tb.s. red berry juice (I took pomegranate syrup for some tanginess )
11-12 tb.s. powdered sugar
1.Mix together sugar and butter until creamy, add zest and eggs. Sift flour and blend the dough really well.
2.Grease 12 large muffin tins. Divide the batter between them filling only half of every tin.
3.Bake at 175C app. 35 minutes.
4.Let them cool completely. Cut the tops of cakes off to make them flat.
5.Mix powdered sugar and juice. Spread over cakes and let them dry. Serve!
Еще один замечательный рецепт Голландской кухни. По-моему эти маленькие розовые пирожные просто очаровательны! Вкусное нежное тесто и сладккая глазурь. Мои дочки влюблены:) А как потом пахнет кухня...так соблазнительно!
1 1/2 станака (по200мл) сахара
200г слив. масла
1 3/4 ст. муки
4 яйца
1ст.л. цедры лимона
4ст.л. ягодного сока (я взяла гранатовый сироп, чтобы добавить кислинку)
11-12 ст.л. сахарной пудры
1.Смешать сахар и масло до кремообразного состояния, добавить цедру и яйца. Просеять муку и блендером тщательно смешать, чтобы небыло комков.
2.Смазать 12 больших формочек для маффинов. Разделить тесто по формам, заполняя только половину каждой.
3.Печь при 175С ок.35 минут
4.остудить полностью и срезать верхушки, чтобы получились пирожные с плоским верхом.
5.Смешать пудру и сок, нанести на пирожные и дать им высохнуть. Подавать!
Hoi Olga,
ReplyDeleteDat ziet er heerlijk uit. Blij dat ik eindelijk een recept for glace's gevonden heb. Ik woon sinds 1990 in Californie en dit zijn de lekkernijen die ik mis. Heb je trouwens ook een recept voor stroopwafels?
Brigitte
Hoi Brigitte,
DeleteHopelijk smaakt het ook goed ;) Ik heb helaas geen recept voor stroopwafels omdat ik geen pizzelle in huis hebt, maar eventueel wel een recept voor stroopkoeken.
Voor ons werken die gerechten ook goed tegen de heimwee ;)
Olga
Here is it's link:)
Deletehttp://mijndagelijksegedachten.blogspot.com/2012/05/stroopkoek-caramel-cookies.html?utm_source=BP_recent
Olga zdravstvuite,a v grammah eto skolko muki?
ReplyDeleteZdravstvujte! dolzhno byt' priblizitel'no 245g, no ya vse zhe meryala stakanchikom 200ml
DeleteDank je wel Olga! Ga ze aankomende week uitproberen :-)
ReplyDeleteBrigitte