Very light, tender and luscious chicken. Original recipe can be found here, I just changed proportions of yoghurt and stock for even more tender result with less liquid.
1,5kg chicken, jointed
olive oil
1 large onion, cut in thick slices
3 garlic cloves, crushed
1-2 tb.s. dried thyme
200ml chicken stock
600ml Greek yoghurt
2tb.s. honey
juice and zest of 1 lemon
Preheat oven to 160C. Heat olive oil in frying pan and fry pieces of chicken from both sides until golden.
Transfer to the heavy casserole. Add the rest of ingredients to the frying pan, where chicken has been cooked and heat them up. Pour it back to casserole, cover with foil and bake for 2,5 hours.
Очень легкая, нежная и ароматная курица. Оригинальный рецепт отсюда, я лишь поменяла пропорции йогурта и бульона, чтобы мясо стало еще более нежным и чтобы уменьшить количество жидкости.
1,5кг курица (части)
oливковое масло
1 большая луковица, крупно порезанная
3 зубка чеснока, подавить
1-2 ст.л. тимьяна (сухого)
200мл бульона
600мл греческого йогурта (нежирной сметаны)
2ст.л. меда
сок и цедра 1 лимона
Духовка 160С. На сковороде обжарить части курицы до золотистого цвета, вынуть и положить в тяжелую посуду для запекания. В той же сковороде подрумянить пару минут лук, чеснок и положить остальные ингредиенты. затем все перелить к курице, накрыть фольгой и тушить 2,5 часа.
1,5kg chicken, jointed
olive oil
1 large onion, cut in thick slices
3 garlic cloves, crushed
1-2 tb.s. dried thyme
200ml chicken stock
600ml Greek yoghurt
2tb.s. honey
juice and zest of 1 lemon
Preheat oven to 160C. Heat olive oil in frying pan and fry pieces of chicken from both sides until golden.
Transfer to the heavy casserole. Add the rest of ingredients to the frying pan, where chicken has been cooked and heat them up. Pour it back to casserole, cover with foil and bake for 2,5 hours.
Очень легкая, нежная и ароматная курица. Оригинальный рецепт отсюда, я лишь поменяла пропорции йогурта и бульона, чтобы мясо стало еще более нежным и чтобы уменьшить количество жидкости.
1,5кг курица (части)
oливковое масло
1 большая луковица, крупно порезанная
3 зубка чеснока, подавить
1-2 ст.л. тимьяна (сухого)
200мл бульона
600мл греческого йогурта (нежирной сметаны)
2ст.л. меда
сок и цедра 1 лимона
Духовка 160С. На сковороде обжарить части курицы до золотистого цвета, вынуть и положить в тяжелую посуду для запекания. В той же сковороде подрумянить пару минут лук, чеснок и положить остальные ингредиенты. затем все перелить к курице, накрыть фольгой и тушить 2,5 часа.
No comments:
Post a Comment
I'm always glad to hear back from you!