There is not much to add about taste of such combination. Chocolate goes really well in this family, without any additives, but this type of brownies must be illegal!:) So addictive!
Gooey, fragrant, slightly salty chocolate brownies:
For the brownie batter I used fail proof recipe from long ago. Omit nuts and add only 170g flour instead of 200g.
For coffee caramel sauce:
130ml pouring cream
200g sugar
vanilla
1 t.s. salt
1tb.s. milk
2tb.s. syrup or liquid honey (without distinct taste)
2t.s. espresso powdered coffee
2 full tb.s. sour cream/cream cheese
Microwave cream and salt until warm, stir. In a non sticking pan heat sugar, syrup and milk, stirring from time to time, not to allow it to burn. Cook for about 5-6 minutes. Add cream and vanilla into sugar mixture, stir well, add coffee. Let it cool.
When brownie batter is mixed and ready to be baked, grease baking paper and line 24x24 square baking form with it. Pour half of the batter and bake at 175C for 9 minutes. Take it out, pour 2/3 of caramel and atop with the rest of brownie batter. bake for 13-15 minutes more.
let it cool completely before cutting. Could be served with extra caramel over.
Store wrapped in paper (on in an airtight container) in the fridge...if you dare:)
Для теста для брауни я использовала давно полюбившийся и никогда не подводивший меня рецепт. Пропустите орехи и добавте 170 г муки вместо 200г.
Для кофейной карамели:
130мл жидких сливок
200 г сахара
ваниль
1 Т.С. соль
1tb.s. молоко
2tb.s. сиропа или жидкого меда (без ярко выраженного вкуса)
2t.s. Эспрессо (порошок)
2 полных ст.л. сметаны / сливочный сыр
Сливки и соль поставить в микроволновку, нагреть, перемешать. В антипригарную кастрюлю насыпать сахар, сироп и молоко, помешивая время от времени, чтобы не подгорел. Варить в течение приблизительно 5-6 минут. Добавить сливки и ванильный сахар, хорошо перемешать, добавить кофе. Пусть остывает.
Когда тесто для брауни замешано и готово к выпечке, смазать бумагу для выпечки и простелить ею 24x24 квадратную форму. Вылейте половину теста и выпекать при температуре 175C в течение 9 минут. Вынуть его, залить 2/3 карамели сверху и залить остальным тестом. Выпекать 13-15 минут.
Дайте ему остыть полностью перед нарезкой. Можно подавать с дополнительной карамелью сверху.
Хранить завернутыми в бумагу (или в герметичном контейнере) в холодильнике ... если сможете :)
Gooey, fragrant, slightly salty chocolate brownies:
For the brownie batter I used fail proof recipe from long ago. Omit nuts and add only 170g flour instead of 200g.
For coffee caramel sauce:
130ml pouring cream
200g sugar
vanilla
1 t.s. salt
1tb.s. milk
2tb.s. syrup or liquid honey (without distinct taste)
2t.s. espresso powdered coffee
2 full tb.s. sour cream/cream cheese
Microwave cream and salt until warm, stir. In a non sticking pan heat sugar, syrup and milk, stirring from time to time, not to allow it to burn. Cook for about 5-6 minutes. Add cream and vanilla into sugar mixture, stir well, add coffee. Let it cool.
When brownie batter is mixed and ready to be baked, grease baking paper and line 24x24 square baking form with it. Pour half of the batter and bake at 175C for 9 minutes. Take it out, pour 2/3 of caramel and atop with the rest of brownie batter. bake for 13-15 minutes more.
let it cool completely before cutting. Could be served with extra caramel over.
Store wrapped in paper (on in an airtight container) in the fridge...if you dare:)
Для теста для брауни я использовала давно полюбившийся и никогда не подводивший меня рецепт. Пропустите орехи и добавте 170 г муки вместо 200г.
Для кофейной карамели:
130мл жидких сливок
200 г сахара
ваниль
1 Т.С. соль
1tb.s. молоко
2tb.s. сиропа или жидкого меда (без ярко выраженного вкуса)
2t.s. Эспрессо (порошок)
2 полных ст.л. сметаны / сливочный сыр
Сливки и соль поставить в микроволновку, нагреть, перемешать. В антипригарную кастрюлю насыпать сахар, сироп и молоко, помешивая время от времени, чтобы не подгорел. Варить в течение приблизительно 5-6 минут. Добавить сливки и ванильный сахар, хорошо перемешать, добавить кофе. Пусть остывает.
Когда тесто для брауни замешано и готово к выпечке, смазать бумагу для выпечки и простелить ею 24x24 квадратную форму. Вылейте половину теста и выпекать при температуре 175C в течение 9 минут. Вынуть его, залить 2/3 карамели сверху и залить остальным тестом. Выпекать 13-15 минут.
Дайте ему остыть полностью перед нарезкой. Можно подавать с дополнительной карамелью сверху.
Хранить завернутыми в бумагу (или в герметичном контейнере) в холодильнике ... если сможете :)
Как я пропустил этот рецепт?! Просто не простительно:)
ReplyDelete