ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Friday, September 21, 2012

Turkish Aubergine Cream Soup/Турецкий Крем-Суп из Баклажана

And yet another cream soup here....if I ever eat/make a soup that would be usually cream soup. Apart from being more delicious...to my taste...it's also more satisfying...and it's kind of important for me...to spend some time in the kitchen and serve a nice and light dish to my family...to have them asking for more food in an hour...that's just too much!:) So cream soup will keep them full for longer:)

This aubergine and paprika soup is really pleasant, creamy but still quite low calorie.



600g aubergines, cut into small pieces
250g red paprika
1 large onion, chopped
2 garlic cloves
2tb.s. flour
olive oil (about 50ml)
500ml chicken broth
500ml milk
small bunch of oregano (or 1t.s. of dry)
basil
basil pesto for serving
salt to taste, black pepper

Place onion and garlic into large frying pan, covered with olive oil. Steam for a couple of minutes, add aubergine and paprika. Cover with lid and cook on low for about 10 minutes, until soft. Add pepper and oregano.
Transfer vegetables into another large soup pan, add 500ml chicken broth and cook on low for 8 minutes or so. Add basil. Pour milk, mixed with flour and wait until the soup starts boiling. Switch the gas of. Blend.
Serve with some basil pesto or extra olive oil on top. Enjoy!

You might also be interested in these:
Broccoli cream soup
Leek and bacon cream soup
Carrot cream soup
Cauliflower cream soup


600 г баклажанов, нарезать на мелкие кусочки
250 г красной паприки
1 большая луковица, порезанная
2 зубчика чеснока
2tb.s. муки
оливкового масла (около 50 мл)
500 мл куриного бульона
500 мл молока
небольшой пучок орегано (или 1t.s. сухой)
базилик
песто из базилика для сервировки
соль по вкусу, черный перец


Положить лук и чеснок в большую сковороду с оливковым маслом. Тушить пару минут, добавить баклажаны и сладкий перец. Накрыть крышкой и тушить на слабом в течении примерно 10 минут, до мягкости. Добавить перец и орегано.
Переложить овощи в другую большую кастрюлю, добавить 500 мл куриного бульона и варить на слабом течение ок.8 минут. Добавить базилик. Налейте молоко, смешанное с мукой и подождите, пока суп закипит. Включите газ.
Подавать с песто из базилика или дополнительным оливковым маслом сверху. Наслаждайтесь!

3 comments:

  1. О, я его-таки нашел! Простите за беспокойство в предыдущем посте. Очень нравится именно этот вариант, видимо буду пробовать на днях:)

    ReplyDelete
  2. Bespokojstvo:) Vy shutnik!:) Vsegda rada slyshat! Zdorovo, chto Vam imenno etot ponravilsya...on iz tureckogo kulinarnogo zhurnala:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. На прошлой неделе приготовил - вкусно и очень душевно!

      Delete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...