ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Thursday, April 18, 2013

Roasted Plums Salad+ / Салат с Печеными Сливами+

Today I am sharing two recipes actually. It was our brunch:) The recipes are so simple yet so very tasty and healthy that I am just putting them both in one post today.
Healthy food is tasty and so pretty, actually. Well, I agree, a healthy cake...I am not sure how it would look though...

So, our breakfast took 25 minutes to prepare, approximately. It was actually one ingredient two ways. Roasted plums. In a refreshing fragrant salad with cheese and crunchy toasted almonds and in a healthy creamy chocolate yoghurt dessert/dip.



For two people you'd need:

Healthy Chocolate Yoghurt:

6tb.s. drained Greek yoghurt
2tb.s. cocoa powder
powdered sugar or substitute to taste

Mix well drained Greek yoghurt with sugar powder or substitute and cocoa powder.



Roasted Plums Salad with Cheese:

9 small plums, halved, stone removed
1-2 tb.s. runny (flower) honey
1tb.s. rose vinegar or balsamic
2tb.s. olive oil
bunch of fresh ruccola
handful of almonds
app.50g sheep cheese
black pepper, salt

Place fresh ruccola on each plate. Toast raw almonds on dry frying pan. Preheat oven to 200C. Place plum halves into a small baking dish, drizzle with honey and roast for about 15 minutes, turning half way.
Place several roasted plums on top of your salad. Add small pieces of sheep cheese. Sprinkle with toasted almonds.Drizzle with rose vinegar, olive oil and honey. Season with pepper.
Add some plums to the chocolate yoghurt and drizzle with honey if you wish. Take your time to enjoy your breakfast!:)





Сегодня я делюсь с Вами двумя рецептами. У нас был вот такой второй завтрак:) Рецепты настолько простые и легкие, полезные и вкусные, что я должна была поставить сразу два. Полезная еда вкусная и очень симпатичная:) Ну, не знаю на счет полезного торта...как бы он выглядел??

Итак, этот завтрак занял примерно 25 минут в приготовлении. Это, вообщем-то, один ингредиент и два способа использования. Печеные сливы. В ароматном и освежающем салате с сыром и хрустящим миндалем и в десерте/дипе с шоколадным йогуртом.


Полезный Шоколадный Йогурт

6ст.л. густого греческого йогурта
2ст.л. какао порошка
сахарная пудра или заменитель по вкусу

Смешать все вместе:)



Салат из Печеных Слив с Овечьим Сыром и Миндалем

пучок пукколы
9 небольших слив, разрезанных пополам, косточку удалить
1-2ст.л. жидкого меда
1ст.л. розового уксуса или бальзамического
2ст.л. оливкового масла
пригоршня миндаля
ок.50г овечьего сыра
соль, черный перец


Духовка 200С. Сливы выложить в небольшую форму, побрызгать медом и запечь ок. 15 минут.
Миндаль подсушить на сухой сковородке.
В каждую тарелку выложить рукколу. Hа нее положить половинки слив, кусочки сыра, миндаль. Побрызгать оливковым маслом, уксусом и медом. Приперчить. Неспешно наслаждайтесь своим полезным завтраком!:)




6 comments:

  1. Очень необычно и точно вкусно. Фотки обалденные)))

    ReplyDelete
  2. Lovely dish! Would you be happy to link it in to the current Food on Friday which is all about plums? This is the link . I do hope to see you there. Cheers

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Carole! Already did so:)

      Delete
    2. Olga, thanks for stopping by and adding your link to the collection. I have signed up to follow your blog and hope you will follow Carole's Chatter, too. Cheers

      Delete
    3. sure, on bloglovin I am now:)

      Delete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...