ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Sunday, September 22, 2013

Chocolate Meringue Cookies / Меренги с Шоколадом


Crunchy, slightly gooey vanilla meringues dipped in bitter chocolate and paired with whipped cream. Sweet blissful moments:)

Recipe is adapted from here. It is recommended to pipe them around 6 cm wide, though I found they are more fragile and difficult to work with when that large. And actually, not easy to bite too:) I would make them smaller, something like 4 cm.

4 egg whites
pinch of salt
225g sugar
1tb.s. corn flour
half a t.s. lemon juice
vanilla
some lilac colouring*
100g dark chocolate
150ml whipped cream with vanilla

Beat egg whites with pinch of salt until quite frothy, add sugar, a couple of table spoons at a time and vanilla. Now add corn flour and lemon juice. Beat until very stiff picks. Add colouring.

Preheat oven to 120C with fan. pipe cookies (about 16) onto a silicone mat or baking paper. Bake during 30 minutes, then lower the temperature to 100C and bake another 30 minutes. Let them cool.

Melt chocolate and 1 tb.s. olive oil in a microwave. Dip each cookie into chocolate, be careful, because they are fragile. Let the chocolate set (I place cookies bottom side up onto wire rack and into freezer for 15 minutes).

Beat cream with some vanilla sugar untl very stiff. Glue pairs of cookies together with the cream. They can be served. We had them with fresh figs.

























Хрустящие, со слегка мягко-тягучей начинкой меренги в черном шоколаде и со взбитыми сливками. Сладкое блаженство:)

Рецепт адаптирован отсюда, где рекомендуют ведавливать печенье диаметром 6 см, хотя я думаю, что если сделать их немного меньше, например по 4 см, они не будут такими хрупкими и с ними будет легче работать. Да и есть тоже легче:)

4 белка
225г сахара
щепотка соли
1ст.л. кукурузной муки
0.5 ч.л. лимонного сока
ваниль
немного фиолетового  красителя*
100г черного шоколада
150мл сливок с небольшим кол-вом ванильного сахара




Взбейте белки до пены, постепенно добавляя сахар, затем муку и лимонный сок с ванилью. Взбивайте до стойких пиков. Перенесите массу в кондитерский мешок и выдавите меренги на силиконовый коврик или бумагу для выпечки. Выпекайте 30 минут при 120С и еще 30 при 100С.

Дайте им остынуть.

Растопите шоколад с 1 ст.л. растительного масла. Опустите каждую меренгу в шоколад. Я переворачиваю их вверх дном и кладу на решетку, а затем в морозилку на 15 минут.

Взбейте сливки. Склейте меренги попарно сливками. Можно подавать. Мы их ели со свежим инжиром.



3 comments:

  1. I love your pictures and meringue looks so good.Enjoy!!!

    ReplyDelete
  2. Вот не так на свете много рецептов сладкого, от которых я никогда не откажусь. Вот и от таких пирожных не отказалась бы даже если была бы очень сыта. Потрясающее исполнение, красивая подача!!! Вкусно бесспорно!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...