Cold weather outside reminded me of chocolates mould in my drawer. Somehow I take it out only in winter. This time I wanted a little bit different filling, something that is not very common. Black tea seemed interesting to me...
The flavour of the filling is not very distinct when biting a piece of candy...dark chocolate is very dominant (It would be interesting to experiment with white chocolate maybe). But when eating it without the chocolate I could definitely taste a refreshing tea note in it. All in all I liked the result.
100g softened butter
pinch of salt
0,5 cup vanilla powdered sugar
2 or 3 tb.s. hot milk
1 large black tea bag
pinch or two of powdered cinnamon
100g melted dark chocolate
Melt chocolate with a spoon of vegetable oil. Cover every side and bottom of the chocolate mould with melted chocolate. Freeze during several minutes. Beat butter with salt and powdered sugar until fluffy. Add cold strong tea (made with a couple of table spoons of hot milk and a tea bag). Beat the frosting until everything is incorporated, add cinnamon to taste.
Place small amounts of filling into each chocolate mould. Freeze again. Now cover every candy with the rest of melted chocolate. Level the surface with a large knife. Freeze until candies are hard. Take them out of their moulds. Enjoy:)
And a very Happy New Year to you all!
Аромат чая не слишком чувствуется в самой конфете...черный шоколад очень доминирует.(Возможно с белым шоколадом будет тоже интересно). Но если пробовать начинку саму по себе, присутствует какое-то освежающее послевкусие. В целом я доволЬна результатом.
100г мягкого слив. масла
щепотка соли
0,5 стакана ванильной сахарной пудры
щепотка или две корицы
2-3 стол. ложки горячего молока
1 пакет крепкого черного чая
100г горького шоколада
Взбейте масло с пудрой, щепоткой соли и корицы (по вкусу). Дайте чаю настоятся в горячем молоке. Отожмите пакет и остудите.
Растопите шоколад с ложкой растительного масла. Кисточкой или обратным концом ложки намажьте шоколадом дно и стенки форм для конфет. Заморозьте в течении 7 минут. Положите в каждую формочку крем. Отправьте в морозилку опять. Теперь Залейте оставшимся шоколадом сверху и разровняйте длинным ножом по всей поверхности. Заморозьте опять Вынимайте через минут 10 и освободите конфеты из формы. Наслаждайтесь:)
И очень Счастливого Нового Года Вам!
Олечка, потрясающие конфеты. Я тоже тут увлеклась конфетками, но все собранные рецепты все никак не опробую!!!!Надо и твои взять на заметку!
ReplyDeleteОй, забыла) С НОВЫМ ГОДОМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Любви, счастья, удачи и исполнения всех желаний!!! Пусть все мечты сбываются!!
ReplyDeleteSpasibo Vam, Elena! S Novym Godom!:)
DeleteШикарные конфеты,очень интересный рецепт!!!
ReplyDelete