Winter is for sure a season of candy in my family. And luckily they don't take much time or afford to make and can be stored for days in fridge. That's a good thing during Holiday season...well, any season actually:)
These truffles are really silky soft inside with crunchy nuts and chocolate on the outside. Really lovely treat!:)
These candies were made of leftovers gingerbread frosting for eclairs before. So I got only 12 out of what was left. I'll give the recipe here for about 24 truffles.
150g butter
3/4 cup vanilla powdered sugar
1/4 t.s. salt
3/4 t.s. cinnamon
3/4 t.s. nutmeg
1/4 t.s. cloves
2 tb.s. flour
1-2 tb.s. full fat sour cream or whipping cream
roasted and crushed hazelnuts
160-180g dark or semisweet chocolate
1tb.s. vegetable oil
Beat butter and powdered sugar until fluffy, add spices, flour and then cream as much as you like the consistency to be. I would recommend only 1 tb.s.
Chill this frosting in the fridge until it gets quite hard.
Scoop with melon scoop spoon balls, roll them in crushed nuts. Freeze for 15 minutes.
Melt chocolate and oil. Drop every truffle into chocolate to cover and place them onto baking paper. Place them again into freezer for 10 minutes.
They are ready!
Зима в нашей семье - это пора конфет. Так получается. К счастью, конфеты делать не сложно, быстро и они могут хранится несколько дней в холодильнике. Как раз то, что нужно в период праздников...вообще, в любой период:)
Эти трюфели очень нежно-шелковые внутри с хрустящими орехами и шоколадом сверху. Очень вкусно:)
Эти конфеты я делала из остатков крема для эклеров, хто я делала раньше. Поэтому вышло всего 12 штук. Но рецепт я даю как на 24 штуки примерно.
150г слив. масла
3/4 ст. ванильной сахарной пудры
3/4 ч.л. корицы
3/4 ч.л. мускатного ореха
1/4 ч.л. гвоздики
2-3 ст.л. муки
1-2 ст.л. сливок или жирной сметаны
обжаренные и порубленые лесные орехи
160-180г горького или полусладкого шоколада
1ст.л. растительного масла
Взбейте масло с пудрой и специями. Добавьте сливки и муку. Поставьте в холодильник, пока крем не застынет.
При помощи ложки для дыни сделайте шарики и обваляйте их в орехах. Поставьте конфеты в морозилку на 15 минут.
Растопите шоколад с растительным маслом. Окуните каждую конфету в шоколад и выложите на бумагу для выпечки. Поставьте в морозилку на 10 минут. Все, они готовы.
These truffles are really silky soft inside with crunchy nuts and chocolate on the outside. Really lovely treat!:)
These candies were made of leftovers gingerbread frosting for eclairs before. So I got only 12 out of what was left. I'll give the recipe here for about 24 truffles.
150g butter
3/4 cup vanilla powdered sugar
1/4 t.s. salt
3/4 t.s. cinnamon
3/4 t.s. nutmeg
1/4 t.s. cloves
2 tb.s. flour
1-2 tb.s. full fat sour cream or whipping cream
roasted and crushed hazelnuts
160-180g dark or semisweet chocolate
1tb.s. vegetable oil
Beat butter and powdered sugar until fluffy, add spices, flour and then cream as much as you like the consistency to be. I would recommend only 1 tb.s.
Chill this frosting in the fridge until it gets quite hard.
Scoop with melon scoop spoon balls, roll them in crushed nuts. Freeze for 15 minutes.
Melt chocolate and oil. Drop every truffle into chocolate to cover and place them onto baking paper. Place them again into freezer for 10 minutes.
They are ready!
Зима в нашей семье - это пора конфет. Так получается. К счастью, конфеты делать не сложно, быстро и они могут хранится несколько дней в холодильнике. Как раз то, что нужно в период праздников...вообще, в любой период:)
Эти трюфели очень нежно-шелковые внутри с хрустящими орехами и шоколадом сверху. Очень вкусно:)
Эти конфеты я делала из остатков крема для эклеров, хто я делала раньше. Поэтому вышло всего 12 штук. Но рецепт я даю как на 24 штуки примерно.
150г слив. масла
3/4 ст. ванильной сахарной пудры
3/4 ч.л. корицы
3/4 ч.л. мускатного ореха
1/4 ч.л. гвоздики
2-3 ст.л. муки
1-2 ст.л. сливок или жирной сметаны
обжаренные и порубленые лесные орехи
160-180г горького или полусладкого шоколада
1ст.л. растительного масла
Взбейте масло с пудрой и специями. Добавьте сливки и муку. Поставьте в холодильник, пока крем не застынет.
При помощи ложки для дыни сделайте шарики и обваляйте их в орехах. Поставьте конфеты в морозилку на 15 минут.
Растопите шоколад с растительным маслом. Окуните каждую конфету в шоколад и выложите на бумагу для выпечки. Поставьте в морозилку на 10 минут. Все, они готовы.
Шикарные конфетки!! Вот как никакой праздник так, как НГ подходит для изготовления и подарков конфет!!!!
ReplyDelete