ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Monday, December 23, 2013

Gingerbread Eclairs / Имбирные Эклеры


Merry Christmas everyone!

The Holiday is near and I have no plans to bake anything traditional this year. No Christmas puddings or cakes. I just wanted something that my family really likes. It hurts my eyes and soul to watch pieces of special Xmas cake left for days in the fridge....

I did use some winter spices in my eclair filling to make them more festive. I did not pipe too much cream into these mini profiteroles, leaving them as light as possible. And of course, finished them with a chocolate glaze:)



Eclairs (makes more than 40 mini ones)

200ml water
1 tb. s. sugar
1/4 t.s. salt
85g butter

1 cup flour
3 large eggs

Heat in a pan water, sugar, salt and butter until melted. Add flour and stir vigorously. Let the mixture cool for a couple of minutes and add eggs one by one, stir until incorporated. You could use hand blender to make sure there are no lumps.

Preheat oven to 230C. Using a piping bag pipe around 40 small "stripes" (or 20 large) onto baking sheet covered with baking paper.

Bake during 10 minutes, then lower the temperature to 175C and bake another 10 minutes. If your eclairs are larger, you may need 15 minutes instead of 10.

Let them cool on a wire rack.



Gingerbread Buttercream

150-200g soft butter
0,5 t.s. salt
1 cup vanilla powdered sugar
1 t.s. cinnamon
3/4 t.s. ginger
1 t.s. nutmeg
1/4 t.s. cloves
2-3 tb.s. flour
1-2 tb.s. full fat sour cream

Beat butter with powdered sugar, add spices, salt and cream. Now add some flour to thicken the cream a bit.

Carefully cut open each profiterole from one side using a sharp knife. Pipe some cream into it.

Melt 80g dark chocolate with 1 tb.s. vegetable oil. Spread some chocolate onto each eclair, using tea spoon. Place them all into freezer for 10 minutes.

Now they are ready! Happy Holidays!





С Рождеством Вас!

Праздник близко, а я не намерена готовить ни традицоинный Рождественский пудинг, ни пирог. Я хочу просто сделать то, что моя семья любит. Ну больно наблюдать, как несколько кусков Рождественского пирога сиротливо лежат в холодильнике...

Крем для эклеров я все-же сделала с традицоинными специями. Большим количеством крема я их не начиняла, постаралась сделать пирожные полегче. Ну а шоколадом сверху помазала, конечно:)


Эклеры (получается более 40 мини пирожных)

200мл воды
85г слив. масла
1 ст.л. сахара
1/4 ч.л. соли
1 стакан муки
3 крупных яйца

Нагреть в кастрюле воду с сахаром, солью и маслом, пока оно не растает. Вмешать муку, работая быстро. Подождать пару минут и ввести яйца один за другим. Взбейте погружным блендером до однородности.
Духовка 230С. При помощи кондитерского мешка выдавите мини профитроли (40) или 20 больших на деко, покрытое бумагой. Выпекайте 10 минут, затем уменьшите температуру до 175С и пеките еще 10 минут (для маленьких) или 15 минут для больших.

Остудите пирожные на решетке.


Имбирный Крем

150-200г мягкого масла
1/4 ч.л. соли
1 стакан ванильной сахарной пудры
1ч.л. корицы
1 ч.л. мускатного орха
1/4 ч.л. гвоздики
2-3 ст.л. муки
1-2 ст.л. жирной сметаны

Взбейте масло с пудрой и специями. Добавьте сметану и муку. Надрежьте каждый эклер с одной стороны острым ножом, наполните его кремом.
Растопите 80г горького шоколада с 1 ст.л. растительного масла. Намажьте  пирожные шоколадом.




1 comment:

  1. Я тоже пеку , ну правда не эклеры на Новогодний стол, а профитроли, но тема та же)) Интересный крем, никогда не пробовала с имбирем, чудесно!!!!

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...