ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Monday, January 20, 2014

Cappuccino Cake / Торт Капучино


When the weather is rainy, it's dark and dull outside what can be better than a cup of hot cappuccino? And what about a cappuccino cake? Sweet, fragrant, buttery cake with lots of coffee cream and a chocolate top with crunchy nuts? I especially liked this dough which is kind of a cross between a cake and a cookie. The recipe is one of the old ones that I found in my mum's cooking notebook.
Oh, enjoy it!

The cake

130g butter
1 cup sugar
3 eggs
10g baking powder
vanilla essence
1 cup flour
pinch of salt

Beat soft butter with sugar and salt until fluffy, add eggs one by one, then sift flour with baking powder and mix well.



Preheat oven to 180C (fan). Pour the batter into 20cm baking form covered with baking paper. Bake for 30 minutes, until done. Set to cool completely.

The cream

7 egg yolks (use whites for a healthy omelette:))
0,5 cup sugar
0,5 cup vanilla powdered sugar
rum essence
3t.s. coffee powder
0.5 cup warm milk
250g softened butter

Combine yolks with milk and sugar in a small pot and heat carefully on medium heat, stirring from time to time until the mixture thickens, do not let it boil. Add essence and coffee, stir to dissolve and let it cool.

Beat butter until fluffy, adding powdered sugar, then add yolk cream to the butter, spoon at a time.

Cut the cake into 2 layers. Trip the top. Spread part of cream over one layer, cover with another layer of cake and frost the cake from every side. Let it sit in fridge for a while.



Melt 160g dark chocolate with a spoon of oil. Dip salted and roasted almonds in chocolate. When the chocolate is not too hot carefully pour it over the cake and level it, arrange almonds on top. Set into fridge.

Melt 160g chocolate with 80ml whipping cream, stir and set into the fridge until the ganache is set and spreadable. Transfer it into a piping bag and pipe some pattern onto the top of the cake.

Enjoy!:)





Когда на улице идет дождь, серо, мокро и тоскливо, что может поднять настроение? Чашка капучино! А как на счет капучино-торта? Ароматное, сладкое тесто, много кофейного крема и шоколадный верх с хрустящими орехами...Особенно мне нравится сдесь тесто, нечто среднее между мягким коржом для торта и печеньем. Этот рецепт я нашла в блокноте для записей у моей мамы уже очень давно.
Ех, наслаждайтесь!:)

Корж

130г мягкого масла
1 стакан сахара
3 яйца
 щепотка соли
10г разрыхлителя
1 стакан муки
ваниль

Взбить масло с сахаром, добавить соль, ванилин, муку и разрыхлитель. Вылить тесто в форму 20см, покрытую бумагой для выпечки. Выпекать при 180С 30 минут. Полностью остудить.

Крем

7 желтков (из белков сделайте полезный омлет:)
0,5 стакана молока
0.5 стакана сахара
0,5 стакана ванильной сахарной пудры
ромовая эссенция
3ч.л. кофе в порошке
250г мягкого масла

Желтки, сахар и молоко поставить в кастрюльке на огонь и, помешивая, загустить, не доводя до кипения. Добавть эссенцию и кофе. Остудить
Масло взбить с пудрой, добавляя по ложке полученный крем.

Разрезать корж на 2 части, выровнять верхний корж.
Смазать частью крема первый корж, накрыть вторым, и смазать весь торт кремом, поставить в холодильник.
Растопить 160г шоколада с ложкой растительного масла. Окунуть миндальные орешки в шоколад. Когда шоколад немного остынет, равномерно вылить его на верх торта. Остудить в холодильнике.
Растопить 160г шоколада с 80г сливок, размешать и оставить в холодильнике, пока ганаш не станет по консистенции напоминать сливочное масло. Перенести его в кондитерский мешок и нанести рисунок на торт.
Наслаждайтесь!:)



4 comments:

  1. Оля, очень красивый торт!

    ReplyDelete
  2. Олечка, великолепный торт. Шикарный. Оформление такое оочень люблю, всегда элегантно, красиво, со вкусом!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Как душевно и вкусно:)

    ReplyDelete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...