ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Wednesday, March 26, 2014

Chocolate Stout Cake with White Chocolate Stout Frosting / Шоколадно-Пивной Торт с Кремом из Белого Шоколада на Пиве




I did not expect this chocolate stout cake to be so delicious! It's pleasant, a little bitter after taste is amazing! I am sure it will be baked again in this kitchen:) I went for total beer taste effect and added beer to the frosting as well.

Quite simple to make. Does not take much afford or a lot of time. But does bring much pleasure:) For all chocolate lovers!

Give it a try!

Chocolate Stout Cake (adapted from here)

250 ml stout
250 g butter
around 100 g cocoa powder
300 g sugar
150 ml cream cheese
2 eggs
vanilla
some rum essence
10 g baking powder
1 1/4 cup flour

Heat beer and add butter. Let it melt. Take away from fire, sift in cocoa powder and sugar. Add cream cheese, mix well, so there are no lumps. Add eggs, vanilla, rum essence and flour mixed with baking powder. Pour the batter into greased and lined 23 cm springform. Bake at 180 C (fan) for 30 minutes. Let it cool.



White Chocolate Stout Frosting

2x80 g white chocolate bars
200 g cream cheese
100 g or more vanilla powdered sugar
80 ml stout beer
about 1/2 cup sugar (up to 3/4 of a cup)

Beat cream cheese with electric mixer. Melt white chocolate and add it to the cream cheese. Beat again, adding powdered sugar.
In a saucepan heat 80 ml of beer with sugar on low heat, stirring only occasionally. The mixture will foam. Cool until you get a syrup resembling honey in texture. While still warm and liquid, pour the syrup into the prepared frosting and beat this mixture until all is incorporated. Let it cool in the fridge.

Frost the cake. Store in the fridge. Enjoy to the last bite!:)





Не думала я, что так понравится нам шоколадный торт на пиве. Он настолько интересный, интенсивный, с небольшой характерной для пива горчинкой. Только на тесте я не остановилась, добавила пиво и в крем, чтобы получить 100& пивной еффект:)

Торт очень просто готовится, много времени не займет, но удовольствия принесет море!:) Торт для шоколадоголиков, это точно! Попробуйте!


Шоколадный Торт на Пиве

250 мл стаута )очень темного, насыщенного пива)
250 г масла слив.
около 100г какао порошка
300 г сахара
150 мл крем сыра
2 яйца
ваниль
немного ромовой эссенции
10 г разрыхлителя
1 1/4 стакана муки

Духовка 180С (с обдувом). В кастрюльке нагрейте пиво, добавит нарезанное масло. Масло должно растаять. Затем всыпьте сахар, какао, потом крем сыр и яйца. Масса должна быть однородной. Добавьте ваниль, эссенцию. В конце всыпьте муку с разрыхлтелем.
Вылейте тесто в 23 см разьемную форму, проложеную промасляной бумагой. Выпекайте 30 минут. Остудите.



Крем из Белого Шоколада на Пиве

2х80 г плитки белого шоколада
80мл пива
200г крем сыра
100 г или больше ванильной сахарной пудры
1/2 стакана сахара...возможно больше, до 3/4

Растопите шоколад. Взбейте крем сыр с пудрой, влейте шоколад и продолжайте взбивать до получения гладкой массы. В кастрюльке нагрейте пиво с сахаром и варите на малом огне пока не получите сироп, консистенции меда. Снимите с огня и влейте аккуратно в крем, взбивая все время. Остудите крем.

Намажьте торт кремом и наслаждайтесь!:)


2 comments:

  1. Столько я слышала про бисквит на пиве, но никогда не пробовала. Интересно очень. Текстура очень аппетитная!!! отличный тортик выходного дня! С ароматной чашечкой кофе или чая, то что нужно!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ili s kruzhkoj piva:) hehe, spasibo Elena!

      Delete

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...