ДОРОГИЕ ЧИТАТЕЛИ, ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ, ЖМИТЕ ВНИЗУ КАЖДОГО РЕЦЕПТА ДЛЯ ПРОСМОТРА НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ

Tuesday, January 31, 2012

Crunchy Chocolate Chip Cookies {lighter}/Хрустящее Шоколадное Печенье{легкое}

These cookies where inspired by Rye Cookies I made before. They are even more crunchy, I replaced all sugar with honey (the only sugar here is in chocolate chunks). The amount of fat is also limited and it is of vegetable origin.



1 cup WW flour
1cup oat flakes
10g baking powder
pinch of salt
vanilla
3tb.s. vegetable (nut) oil
3tb.s. tahini paste
5-6tb.s. runny honey
good handful of chocolate chunks

Combine dry ingredients and add wet ones. Mix everything well, it will be crumbly.
Preheat oven to 175C. Line baking sheet with paper. Form (18) balls and flatten them. Bake for 10 minutes.
When taken out they are still soft. Let them cool completely (better even to place them in freezer for 15 minutes). Can be stored in an air tight container for about a week.

Это печенье получилось на основе Ржаного Печенья, которое я делала раньше. Это более хрустящее, я заменила весь сахар на мед (сахар есть только в шоколаде). Количество жира тоже сведено к минимуму и он растительного проишождения.

1ст. цельнозерновой муки
1ст. овсяных хлопьев
10г разрыхлителя
щепотка соли
ванилин
3ст.л. растительного масла (орехового)
3ст.л. тахини (пасты из кунжута)
5-6ст.л. жидкого меда
хорошая горсть шоколадных кусочков

Соединить сухие ингредиенты и к ним добавить влажные. Масса будет крохкой. Разогреть духовку до 175С. Проложить деко бумагой. Сформировать (18) шариков и сплющить их. Выпекать 10минут. Пока печенье горячее оно будет мягким. Затем полностью его остудить (лучше поставить его в морозилку на 15 минут). В герметичной банке простоит неделю.




No comments:

Post a Comment

I'm always glad to hear back from you!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...